Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η Μπιρμπίλη Η ΤΕΡΝΑ και η Πράσινη Ανάπτυξη


  Πήραμε αυτό το e-mail και το δημοσιεύουμε.

Αγαπητοί φίλοι





Ασχολούμαι στο χώρο των Α.Π.Ε. ( Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) και διαβάζοντας τις συνεχείς αποκαλύψεις σας για τις σχέσεις ΤΕΡΝΑ με ΥΠΕΚΑ παίρνω το θάρρος να σας πληροφορήσω τα εξής:
Έχει γίνει ντόρος στον κλάδο από τις αποκαλύψεις σας και ήδη ο Βασιλάκος προσέχει και δεν γράφει τα αρχικά ΝΒ στις επιστολές στο "Σύνδεσμο του Περιστέρη" (έτσι τον αποκαλούμε). Εκτιμώ πως η Μπιρμπίλη δεν έχει γνώση για το τι γίνεται και έχει προβληματιστεί με αυτή την παρέα των ψευτοσοφών των ΑΠΕ , αλλά τους στηρίζει το κομματικό ΠΑΣΟΚ.
Νομίζω πως τη Μπιρμπίλη την έχετε αδικήσει γιατί εργάζεται -κατά κοινή ομολογία- σκληρά, αλλά δεν γνώριζε τον κλάδο της ενέργειας και την έχουν "διπλαρώσει" και "θαμπώσει" τύποι σαν τον Βασιλάκο. Σε επιστολή Περιστέρη προς Μπιρμπίλη της γράφει πως ο Σύνδεσμός του "εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών ΑΠΕ της χώρας". Το έκανε για να την πείσει πως ο Σύνδεσμος δεν είναι της ΤΕΡΝΑ, αλλά όλων των επενδυτών, οπότε πρέπει να συμμετέχει σε όλες τις αποφάσεις. Αυτό ήταν που με εξόργισε και σας γράφω.


Είναι παντελώς ψέμα
Η αλήθεια είναι πως ο ΕΣΗΑΠΕ είναι όχημα της ΤΕΡΝΑ. Σκεφτείτε πως μόνο οι ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ ΑΕ, ΙBERDROLA ΕΛΛΑΣ ΑΕ (πρωην ΡΟΚΑΣ ΑΕ), ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ,ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ, κατέχουν πάνω από 50% της αγοράς ΑΠΕ τόσο σε άδειες όσο και σε εγκατεστημένα αιολικά πάρκα και δεν είναι καν απλά μέλη του Συνδέσμου του Περιστέρη!
Αυτό που κάνει ο Περιστέρης και η παρέα του είναι να βάζουν τις πολλές δεκάδες θυγατρικές τους (project companies για τις επιδοτήσεις) μέλη στο Σύνδεσμο, για να φαίνονται πολλοί. Εύχομαι να μην την δουλέψουν πάλι την αφελή Μπιρμπίλη, που τρέχει σαν τρελή και πιάνει τα θέματα επιδερμικά.
Σας ευχαριστώ"







Ανώνυμος είπε...






Nα είμαστε σοβαροί. Για να εκφέρω άποψη για τις ΑΠΕ, κάτι θα ξέρω πρωτογενώς, ή επιστημονικά, ή οικονομικά... κάτι θα ξέρω. Εάν μου έλεγαν "πήγαινε να αναλάβεις το ΥΠΕΚΑ, ή την ΥΠΕΔΑ ή οπουδήποτε, θα έλεγα ότι "δεν ξέρω αρκετά για τέτοια θέση". Εκεί είναι το πρόβλημα? Ότι η κυρία Μπιρμπίλη δεν ξέρει οικονομικά και τεχνικά? Εν μέρει, ναι, αλλά δεν είναι το μείζον. Το μείζον πρόβλημα είναι ότι η κυρία Μπιρμπίλη είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να δημιουργήσει νέα Νέα Τζάκια. Αυτή την φορά, όχι κλέβοντας υπάρχουσες ΑΕ, ή παίρνοντας σαπάκια και χρηματοδοτώντας τα με λεφτά του Ελληνικού λαού, όπως έκανε ο πατέρας του ΓΑΠ με τον Αρσένη... Αυτή την φορά τα Νέα Τζάκια θα φτιαχτούν με φουσκωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα πληρώνω εγώ και εγγόνια μου, που θα ξεπλυθούν από μία παρωχημένη τεχνολογία, που από τεχνικής και οικονομικής πλευράς είναι παθητική (στην περίπτωση της Ελλάδας), και θα διοχετευθούν σε Περιστέρηδες, Κοπελούζους, Iberdrόλες, Veolιες, Vesτες και σε κάθε πικραμένο που ψάχνει για εύκολα λεφτά, από κορόϊδα, που τους επιβάλει, ή τους δελεάζει, το Κράτος τους να δώσουν την γη τους. Αυτή είναι η Πράσινη Ανάπτυξη: Δημιουργία Νέων Τζακιών από αυξημένα τιμολόγια ΔΕΗ με αρπαγή, κλοπή, πέταμα, και καταπάτηση Ελληνικής γης. Να το ξαναπώ, όχι ότι δεν το κατάλαβε ο φιλοξενος καφετζής, αλλά για να το καταλάβουν τυχόν Έλληνες αλλά και τα πράσινα τρωκτικά που κυκλοφορούν αδέσποτα: Ανακοινώσαμε αυξήσεις στο ρεύμα από το 2011 και μετά (χωρίς ιδέα τι θα γίνεται το 2011) προκειμένου να βγαίνουν αρκετά λεφτά από ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ αιολικά πάρκα (και άλλες μικρότερες ανοησιες), πρός όφελος 1) των Περιστεροκοπελούζων, 2) της αφανούς πασοκοπρασινοπαρέας και 3) των ξένων προμηθευτών που έχουν αναδουλειές. Δίνουμε τους μελλοντικούς αυξημένους λογαριασμούς μας, τα βουνά μας, τα δάση μας. Θα πληρώνουμε ακριβά το ρεύμα, και θα χάσουμε την γη μας. Έτσι φτιάχνονται Νέα Τζάκια. Με λεφτά αλλουνού και με αρπαγμένη γη. Κάθε εποχή έχει τον Αρσένη της. Ο προηγούμενος πέθανε τους κακούς Έλληνες επιχειρηματίες και την Ελληνική παιδεία. Ο καινούργιος θα πεθάνει την Ελληνική γή και τον Έλληνα που πληρώνει ΔΕΗ. Και την ΔΕΗ θα πεθάνει. Μία κίνηση έγινε ήδη με την RWE. Αλλά για αυτό αγπητέ καφετζή σε άλλη ευκαιρία. Καλημέρα σας. πηγη:http://kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.