Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η Μιλένα Αποστολάκη, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας ...για το πράσινο σκουλήκι

Tο πρόβλημα των καταστροφών που προκάλεσε στο βαμβάκι η εκτεταμένη προσβολή από το πράσινο σκουλήκι τονίζοντας την ανάγκη να αντισταθμιστούν οι απώλειες των γεωργών, και ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να..... κάνει κάθε προσπάθεια για άμεση έγκριση του ελληνικού αιτήματος μετέφερε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μιλένα Αποστολάκη, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας – Αλιείας.


Όπως δήλωσε η Υφυπουργός, η έγκαιρη πληρωμή των αποζημιώσεων, σε συνδυασμό με την εξατομίκευση των ζημιών, για την αποφυγή κάθε αδικίας και την κατοχύρωση της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε όλους τους βαμβακοπαραγωγούς, θα επιτρέψει σε ένα δυναμικό κλάδο την απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας, προστατεύοντας έτσι, όχι μόνο το εισόδημα των γεωργών, αλλά και την ανάπτυξη των περιοχών όπου συγκεντρώνεται η βαμβακοκαλλιέργεια.


Από τα άλλα θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο, σημειώνεται η ευθυγράμμιση δυο βασικών κανονισμών της Κ.Α.Π, εκείνων των Άμεσων Ενισχύσεων και της Αγροτικής Ανάπτυξης, στη νέα Συνθήκη της Λισσαβόνας, και ειδικότερα η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην Επιτροπή κατά τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων.


Στην τοποθέτησή της, η Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη προσεκτικής εξέτασης των θεμάτων, για τα οποία η λήψη απόφασης θα εκχωρηθεί στην Επιτροπή, ώστε να μην υπάρχουν ασάφειες και να εξασφαλίζεται η συμβολή των κρατών-μελών στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων.


Επισήμανε επίσης ότι η συζήτηση του θέματος πρέπει να συνδυαστεί τόσο με ρυθμίσεις που θα οδηγούν σε μεγαλύτερη απλούστευση και διοικητική ελάφρυνση στην εφαρμογή της Κ.Α.Π, όσο και με ουσιαστικές βελτιώσεις. Τέτοιες βελτιώσεις μπορούν ενδεικτικά να είναι η επιλεξιμότητα του Φ.Π.Α. στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και η μεγαλύτερη ευελιξία για τα κράτη-μέλη να ορίζουν και άλλες ορεινές και με ειδικά μειονεκτήματα περιοχές προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εγκατάλειψης αυτών των περιοχών και η μη αξιοποίηση των φυσικών τους πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.