Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ανακύκλωση προσώπων. Περισσεύουν τα σκουπίδια !!!

 του Παντελή Αγγέλου 

Ο Καλλικράτης έρχεται να συμπληρώσει τον Καποδίστρια. Οι μεγάλες αυτοδιοικητικές ενότητες, φυσικά με θεσμοθετημένους πόρους, δεν έγιναν τότε, γιατί το κάθε στέλεχος της τότε Τ.Α. ήθελε έναν δήμο για πάρτυ του, γίνονται τώρα, όμως όπως φαίνεται πάλι με την ίδια προχειρότητα. Στόχος είναι καθαρά η μείωση πιστώσεων από την κεντρική εξουσία και η απεμπόληση ευθυνών όσο αφορά την τοπική ανάπτυξη. Η μελλοντική προοπτική όπως φαίνεται, θα καταλήξει στο «βάλτε φόρους στους πολίτες για να τα βγάλετε πέρα!!»

Αυτό που σίγουρα επιτάσσει η μελλοντική πραγματικότητα, είναι ότι με λιγοστούς πόρους, θα πρέπει να έχουμε καθαρές πόλεις, κοινωνική πολιτική, οδικό δίκτυο και φυσικά …τους μισθούς των δημοτικών υπαλλήλων και αρχόντων.
Η λογική του Καλλικράτη (κατά Παπανδρέου ευαγγέλιον), έχει σχέση με έντιμη διαχείριση, από νέους ανθρώπους με γνώση του αντικειμένου που θα έχουν και αυθορμητισμό και πρωτότυπες ιδέες. Αντ’ αυτού, αυτό που βλέπουμε στις μέχρι τώρα υποψηφιότητες, είναι η ανακύκλωση των ίδιων ανθρώπων, που ψηφίστηκαν να κάνουν πράξη τον Καποδίστρια είτε από θέση Δημάρχου, είτε δημοτικού συμβούλου. Στο κάλεσμα αυτό του Καλλικρατικού ιδεώδους δεν συγκινήθηκαν οι πολίτες που μέχρι τώρα αναζητούσαν άλλη λογική στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η φιλοδοξία και η μη απαγκίστρωση από τις θέσεις ευθύνης (μισθωμένες), είναι το ζητούμενο γι αυτούς. Σχεδόν όλοι έχουν θητείες σε τέτοιες θέσεις από 10 χρόνια έως 40 χρόνια !!! Είναι οι ίδιοι που δεν πρόσφεραν ένα σημαντικό έργο στην περιοχή, δεν έλυσαν το οδικό δίκτυο, δεν έδωσαν κατεύθυνση και χαρακτήρα στην περιοχή, χρέωσαν τους δήμους, εκτέλεσαν κάκιστα έργα και κατασπατάλησαν τους λιγοστούς πόρους που διέθεταν, γιατί ήταν ανίκανοι να εντάξουν έργο σε επίπεδο περιφέρειας η ΕΕ. Όλα τα έκαναν με γνώμονα την επανεκλογή. Χρησιμοποίησαν τους ίδιους δημοτικούς συμβούλους, αφού η χρόνια ενασχόλησή τους, μετέτρεψαν τον πολίτη σε πελάτη. Οι ίδιοι λοιπόν υποψήφιοι, αναζητούν τους ίδιους υποψηφίους (ψηφομάνες), για να πετύχουν την προσωπική τους φιλοδοξία. Το αποτέλεσμα λοιπόν έτσι θα είναι προδιαγεγραμμένο. Γιαυτό στα ψηφοδέλτια ψάξτε αυτή τη φορά για νέα πρόσωπα και νέες προτάσεις….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.