Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Νatura καθορίζεται σε 10 στρέµµατα το εµβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδοµική ή άλλη δραστηριότητα.

«Τύµπανα πολέµου» ηχούν πάλι στην Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ. Αφορµή για τη νέα αντιπαράθεση, το νοµοσχέδιο της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρµπίλη για τη βιοποικιλότητα, του οποίου βασική διάταξη αναφέρει ότι σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Νatura καθορίζεται σε 10 στρέµµατα το εµβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδοµική ή άλλη δραστηριότητα.
Οι βουλευτές προειδοποίησαν ήδη την κυβέρνηση ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν περνάει» και την κάλεσαν να ζητήσει από τηναρµόδια υπουργό «να το πάρει πίσω». Το τελεσίγραφο διατυπώθηκε την περασµένη εβδοµάδα, αλλά µέχρι χθες δεν υπήρχε η παραµικρή ένδειξη για το τι προτίθεται να πράξει η κ. Μπιρµπίλη, η οποία δέχεται ισχυρή κριτική από τους βουλευτές επειδή – για άλλη µία φορά, όπως λένε – νοµοθετεί χωρίς να συνεργάζεται µε τα µέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας. Το νοµοσχέδιο που φτάνει αύριο προς συζήτηση στην αρµόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής έχει ξεσηκώσειτις αντιδράσειςτων βουλευτών επειδή, όπως υποστηρίζουν, «µε τη γενική αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10 στρέµµατα, ουσιαστικά µηδενίζεται η ήδη ελάχιστη, λόγω της ύφεσης, οικοδοµική δραστηριότητα που σηµειώνεται στη χώρα».


Ο πρόεδρος τηςΕπιτροπής, βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης ∆ριβελέγκας, ο οποίος δέχεται τις....... έντονες αντιδράσεις των βουλευτών, δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν θα περάσει από τηΒουλή, δεν το στηρίζουν οι βουλευτές,και θα είναι λάθος να επιµείνει η κυβέρνηση στην ψήφισή του. Πρέπει να υπάρξει άµεση αλλαγή της συγκεκριµένης διάταξης, πριν το νοµοσχέδιο φτάσει στο στάδιο της συζήτησης στην Επιτροπή και στη συνέχεια πάρει τον δρόµο του για την Ολοµέλεια».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το τελεσίγραφο των βουλευτών που προκαλεί ήδη σοβαρούς πονοκεφάλους στην κυβέρνηση έχει ενηµερωθεί τόσο η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη όσο και ο γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας Βασίλης Εξαρχος.

Το «δεν ψηφίζουµε αυτό το νοµοσχέδιο» των βουλευτών έχει προφανώς να κάνει µε τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται από τιςτοπικές κοινωνίες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπάρχουν ολόκληρα νησιά στο Αιγαίοπου έχουν λάβει αυτόν τον χαρακτηρισµό ή ολόκληρες περιοχές, όπως η µέση χερσόνησος της Χαλκιδικής, το 65% του Νοµού Τρικάλων κ.ά.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι προκειµένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δηµιουργήσει το τελεσίγραφοτων βουλευτώντου ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριµένο νοµοσχέδιο, αναζητείται µια µέση λύση η οποία θα βοηθήσει τους βουλευτές να άρουν τις αντιρρήσεις τους. Σύµφωνα µετις ίδιες πηγές, µια λύση στο αδιέξοδο θα µπορούσε να είναι η συµπερίληψη στο νοµοσχέδιο ρητής αναφοράςότι θα θεωρούνται άρτια τα οικόπεδα εκείνα τα οποία και θεωρούνται άρτια (στα 4 στρέµµατα) κατά την ψήφισητου νοµοσχεδίου και θα απαγορεύεται η κατάτµηση µεγαλύτερων οικοπέδωνσε τµήµατα των 4 στρεµµάτων, έτσι ώστε να ισχύσει για το µέλλονη αρτιότητα των 10 στρεµµάτων. Ωστόσο, το αρµόδιο υπουργείο δεν έχειαπαντήσει το αν θα πράξει κάτι σχετικά µε αυτήν τη συµβιβαστική πρόταση.phgh :kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.