Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

"ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΙΑ" Μαντουδίου-Μουσείο της τοπικής μας Ιστορίας και πολιτιστικό κέντρο πολλαπλών εκδηλώσεων


Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Όπως γνωρίζεται ο Συνεταιρισμός μας έχει στην κυριότητά του την «Μεγάλη Οικία» (Κονάκι Βουδούρη) ένα πετρόκτιστο διώροφο οίκημα του 1885, το οποίο έχει κηρυχθεί με την 4640/19231/16 Μαρτιου 1999, ΦΕΚ 500/Β/7-5-99 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, Διατηρητέο Μνημείο.

Επί 10 και πλέον χρόνια ο Συν/σμός μας προσπαθεί να εντάξει το κτίριο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, χωρίς αυτό να έχει γίνει εφικτό. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Συνεταιρισμός με δικές του δαπάνες έκανε τις αρχικές μελέτες υπάρχουσας κατάστασης του κτιρίου, καθώς και τις μελέτες του εσωτερικού διακόσμου. Οι μελέτες αυτές αν και προκαταρτικές, είναι η βάση για να εκπονηθούν οι οριστικές μελέτες, απαραίτητες για την ανακαίνιση του κτιρίου.

Στόχος και σκοπός του Συνεταιρισμού μας είναι το οίκημα αυτό να χρησιμοποιηθεί για Μουσείο της  Ιστορίας του τοπου μας  (ΑΡΧΑΙΑ ΚΗΡΙΝΘΟΣ -ΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΑ) αλλά και  πολιτιστικό κέντρο πολλαπλών εκδηλώσεων  . Μόνοι μας όμως δεν μπορούμε να το υλοποιήσουμε. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του Δήμου μας. Ζητάμε τη βοήθειά σας στη ανάθεση των οριστικών μελετών προκειμένου να γίνει η «ωρίμανση» του έργου και ταυτόχρονα να δρομολογήσουμε την ένταξη της «Μεγάλης Οικίας» σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (π.χ. ΕΣΠΑ) «τρέχει» για την Περιφέρειά μας.

  ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ  ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.