Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Κώστας Γουρνάς, ενα χρόνο μετά...

 "Διάλεξε την ζωή του αναρχοαυτόνομου αντί αυτή του καλού παιδιού, του οικογενειάρχη ή του μέσου πολίτη αυτής της χώρας.
Θα μπορούσε να είχε γίνει χρηματιστής και να έκλεινε δουλειές αφήνοντας πίσω ανέργους, να ήταν βασανιστής μεταναστών σε υπόγεια της ασφάλειας, παραγωγός ντιβιντι της Τζούλιας, εργολήπτης δημοσίων έργων και να υπερτιμολογεί δρόμους.

Θα μπορούσε να ήταν καθηγητής στο σχολείο σου και να κάνει ιδιαίτερα, εφοριακός ή πολεοδόμος του δημοσίου και να λαδώνεται, βενζινοπώλης με ρυθμισμένη αντλία και να κλέβει τον κόσμο.
Θα μπορούσε να γίνει γιατρουδάκος και να συνταγογραφεί άσκοπα για να πηγαίνει εκδρομές ή και μεγαλογιατρός για να παίρνει χοντρά φακελάκια για να εξοφλεί το δάνειο της Μερσεντές.
Θα μπορούσε να είναι υπουργός Δημοσίων έργων της Χαλκιδικής, του Βατοπεδίου ή της Ζήμενς. Θα μπορούσε να γίνει ακόμα και Δήμαρχος να γίνει και να κυκλοφορεί με τσάμπα τζιπ. Σε άλλους χρόνους αν έβαζε βόμβες θα μπορούσε να γίνει και πρωθυπουργός.
Θα μπορούσε απλά να υπακούει στο κόψιμο του μισθού του, της σύνταξής του, μαζί με την πλειοψηφία ή να καταλαμβάνει τηλεοπτικά, ανώδυνες υπηρεσίες με το ΠΑΜΕ. Θα μπορούσε να ήταν Πασοκτζής συνδικαλιστής στην ΟΛΜΕ και να καλεί το ποίμνιο σε απεργία στις εξετάσεις, για να το ξεφτιλίσει περισσότερο.
Στο φινάλε θα μπορούσε να είναι ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Λαζόπουλος , ο Πρετεντέρης ή ο Αυτιάς και να έκανε επανάσταση βγάζοντας και κανά φράγκο. Άσε που μπορεί να γινόταν στέλεχος και στο ΔΝΤ και να το βλέπαμε κάθε μέρα, με διαφορετική αγωνία στη τηλεόραση.
Σήμερα μάνα του, μπορείς να ησυχάσεις γιατί ο γιος διάλεξε μόνος του κάτι διαφορετικό από το μέσο όρο , κάποιο διαφορετικό πιθανά άκρο. Θα είχε κατάληξη βιοπαλαιστή που αυτοκτόνησε από τα χρέη, αλκοολικού μηχανόβιου που στόκαρε, ναρκομανή από οβερντόους , ή του κάθε μικροαστού που περιμένει καρτερικά ξεπληρώνοντας τις κάρτες του να γίνει ασπρόμαυρη φωτογραφία, που θα στολίζει το κομοδίνο των παιδιών του στο σαλόνι.
Όλοι αυτοί, που ο γιός σου τρομοκρατούσε, φροντίζουν όλα αυτά να δουλεύουν ρολόι.
Εσύ μάνα του ησύχασε , γιατί τα όνειρα των παιδιών μας δεν μπορούμε ούτε για αστείο να μπούμε και να τα δούμε.
Απολαμβάνουμε μόνο τη δική μας πραγματικότητα. Δίνουμε λύσεις παιδαγωγικές, ανθρωπιστικές ,ταιριαστές με την ηθική και το δίκαιο που μας μεγάλωσε.
Υπάρχει όμως και το διαφορετικό που σαν μετάλλαξη καθοδηγεί τον κόσμο από γεννησιμιού του. 
Ευτυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό."
Απόσπασμα από αρθρο του Πάνου Βασιλόπουλου

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από τα τρία φυλακισμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα, Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης

"Αυτοί που είναι επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα, αυτοί που αποτελούν την σύγχρονη τρομοκρατική απειλή για την κοινωνική πλειοψηφία, αυτοί που καταπατούν κάθε ελευθερία, που επιβάλλουν τον νόμο του ισχυρότερου και συνιστούν μόνιμη απειλή για την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη των περισσότερων ανθρώπων, είναι αυτοί που μας διώκουν, αυτοί που μας κρατούν φυλακισμένους, αυτοί που θα μας δικάσουν και θα μας καταδικάσουν σε πολλά χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές του καθεστώτος. Και το κάνουν ως πιστοί υπηρέτες της νέας χούντας του ελληνικού κράτους, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε.
Να είναι σίγουροι πως δεν αργεί η στιγμή εκείνη που θα κληθούν οι ίδιοι οι εισαγγελείς και οι δικαστές μας μαζί με τους εγκληματίες και τρομοκράτες της οικονομικής και πολιτικής ελιτ να λογοδοτήσουν ενώπιον του ελληνικού λαού ο οποίος θα έχει επαναστατήσει ενάντια στην σύγχρονη τυρρανία. Ένα χρόνο μετά τις συλλήψεις μας και την υπογραφή του Μνημονίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αποτελεί σύμβαση υποταγής της ελληνικής κοινωνίας στο υπερεθνικό κεφάλαιο - γεγονότα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα στην ιστορία αυτού του τόπου-, οι μη προνομιούχοι στενάζουν κάτω από την χούντα του ελληνικού κράτους και της τρόικας. Όσον αφορά εμάς, τον Επαναστατικό Αγώνα, η ελληνική κυβέρνηση τις πρώτες μέρες των συλλήψεων μας είχε ομολογήσει δια στόματος κυβερνητικού αξιωματούχου πως αν δεν μας συλλαμβάνανε, θα τινάζαμε τα οικονομικά μέτρα στον αέρα. Ομολογούμε πως αυτό επιδιώκαμε να πετύχουμε. Και να είναι σίγουροι οι διώκτες μας πως αν δεν είμασταν στη φυλακή, αυτοί που θα στέναζαν θα ήταν η οικονομική και πολιτική ελιτ και όχι οι προλετάριοι αυτού του τόπου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.