Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΑΝΕΣΤΗΣ ΨΑΡΡΟΣ:υπάρχει ένας βομβαρδισμός παραπληροφόρησης


Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένας βομβαρδισμός παραπληροφόρησης που δημιουργεί σύγχυση στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Ξαφνικά ετέθη θέμα για τις όποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή Μαντουδίου. Μάλιστα η παραπληροφόρηση έφτασε σε τέτοιο σημείο, που να δημιουργεί την εντύπωση ότι από την όποια δραστηριότητα θα επέλθει ολοκληρωτική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή.
Είναι γνωστό ότι ο τόπος βιώνει μια πρωτόγνωρη παρακμή, οικονομική – κοινωνική – εργασιακή και το ζητούμενο είναι να απεμπλακούμε απ’ αυτή την αδιέξοδη κατάσταση.
Ο επιχειρηματικός όμιλος ΤΕΡΝΑ πριν ενάμιση χρόνο ανακοίνωσε επισήμως στην τοπική
κοινωνία, ότι σκέπτεται να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην περιοχή με την επαναλειτουργία των μεταλλίων και με την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο, δραστηριότητες οι οποίες θα εγκατασταθούν εντός της ΒΙ.ΠΕ. που σχεδιάζει να δημιουργήσει.
 Η όποια δραστηριότητα θα είναι ενταγμένη στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής και συγκεκριμένα στο χώρο των εγκαταστάσεων της περιοχής Φούρνοι στο Μαντούδι.
Εάν αυτή η εξέλιξη δρομολογηθεί σύντομα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων της ΤΕΡΝΑ αναμένεται η δημιουργία πλέον των χιλίων θέσεων εργασίας. Είναι αυτονόητο ότι οι όποιες δραστηριότητες της ΤΕΡΝΑ αλλά και όποιων άλλων επιχειρήσεων θα είναι ενταγμένες στο νομικό πλαίσιο της χώρας μας και κυρίως αυτό που αφορά την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.
Είναι αδιανόητο εκεί που φαίνεται να δημιουργείται μια ελπίδα ανάπτυξης για την περιοχή, να έρχονται κάποιοι  με τις ενέργειές και τα λεγόμενά τους και να δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα.
Θέλω να θέσω ένα θέμα και έναν προβληματισμό, αυτοί που με τόση ευκολία παραπληροφορούν τον κόσμο και δημιουργούν σύγχυση δεν έχουν καταλάβει ότι ο μεγαλύτερος ρύπος σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία είναι η εξαθλίωση, η ανέχεια και η φτώχεια του λαού μας.
Από την δική μας πλευρά θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να βοηθήσουμε αυτό τον κόσμο που υποφέρει και δεν θα μας  πτοήσουν οι όποιες ανεύθυνες φωνές προσπαθούν να βάλουν φρένο στην προοπτική  ανάπτυξης της περιοχής.
Η δέσμευση που έχει αναλάβει ο Δήμος είναι να βοηθήσει  τον τόπο και τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αδυνάτους και σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Για αυτό καλούμε όλες και όλους σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, που θα δίνει λύση στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα.
Δεν είμαστε άκαμπτοι στις προσωπικές μας απόψεις, όμως δεν θα θυσιάσουμε την προοπτική του τόπου στις όποιες βραχυπρόθεσμες, ψεύτικες και παραπλανητικές εντυπώσεις.
Οδηγός των ενεργειών μας είναι η εντολή που πήραμε να υπηρετήσουμε το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.
Λίμνη 22 / 08 / 2011
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
ΑΝΕΣΤΗΣ   ΨΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.