Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ-Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο


                                                                                                                     
Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 και ώρα 20:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου, στην οποία παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων, Σύλλογοι, οργανώσεις και άλλοι εκπρόσωποι Φορέων του τόπου μας καθώς και πλήθος Δημοτών, συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας αρκετά χρόνια τώρα. Στην εγκατάλειψη, την ανεργία και τον οικονομικό μαρασμό, στον οποίο έχει οδηγηθεί η περιοχή μας από την πολιτεία, αφού της έχει
στερήσει σημαντικά έργα υποδομής που θα την έβαζαν σε τροχιά ανάπτυξης, έρχεται να προστεθεί και η υποβάθμιση, συρρίκνωση και κατάργηση
  • Υπηρεσιών Υγείας και ασφάλισης (κλείσιμο ΙΚΑ Αγίας Άννας και μελετάται η συγχώνευση καταστημάτων Λίμνης και Μαντουδίου, Εντελώς αποδυναμωμένο Κέντρο Υγείας, κενά αγροτικά ιατρεία , αφού υπάρχουν μόνο 4 αγροτικοί γιατροί για όλο το Δήμο)
  • Δημόσιων Υπηρεσιών (κλείσιμο Εφορείας)
  • Σχολείων (καταργήσεις σχολείων, συγχωνεύσεις και κατάργηση τομέων εκπαίδευσης)
  • Αστυνομικών τμημάτων ( Ήδη κλειστό της Αγίας Άννας, Προκοπίου και δραματικά υποστελεχωμένα αυτά του Μαντουδίου και Λίμνης)
  • Πυροσβεστικών κλιμακίων (Αν και διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα δάση τα κλιμάκια υπολειτουργούν από έλλειψη προσωπικού)
  • Λιμενικών σταθμών (Ελλιπέστατα μέσα και προσωπικό)
  • Υπηρεσίες Κοινής ωφέλειας (κλείσιμο εμπορικού τμήματος ΟΤΕ Μαντουδίου και Λίμνης).
Για τους λόγους αυτούς  είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε  κάθε τέτοιο ενδεχόμενο που θα οδηγήσει σε οριστική ερήμωση την περιοχή μας. Κατόπιν διαλογικής συζήτησης σε πρώτη φάση :
Ομόφωνα  Αποφασίστηκε
Α) την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 09:00 π.μ., να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, όπου και θα γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα υπολειτουργίας του.
Β) την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 10:00 π.μ., συμβολική κατάληψη στο Ι.Κ.Α. Μαντουδίου και ώρα 12:00 π.μ., συμβολική κατάληψη στο Ι.Κ.Α. Λίμνης με ενημέρωση των κατοίκων για την επικείμενη συρρίκνωση τους σε προσωπικό και τη μεθόδευση κλεισίματος τους.
Γ) την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011 κλείσιμο των Δημοτικών καταστημάτων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες και ώρα 08:00 π.μ. συγκέντρωση στο Προκόπι (λίγο πριν τη διασταύρωση Πηλίου), με κλείσιμο της εθνικής οδού Χαλκίδας – Ιστιαίας.
Ζητάμε:
Α) την στήριξη και τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του Δήμου μας, σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Β) από την Πολιτεία απτές ενδείξεις αντιμετώπισης των εν λόγω προβλημάτων που οδηγούν τον τόπο μας σε μαρασμό, διαφορετικά θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο
Ο Δήμαρχος
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Οι Πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών Κοινοτήτων
Φορείς και Δημότες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.