Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Eλεύθερος ,αλλά με αυστηρούς όρους,ο Κώστας Γουρνάς



Απο:Ευα Καραμανωλη
Eλεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μία εβδομάδα μετά την έναρξη της δίκης για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς.
Η αποφυλάκισή τους ήταν επί της ουσίας «προδιαγεγραμμένη», καθώς λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη Δικαιοσύν,η η έναρξη της δίκης τους συνέπεσε χρονικά με τη λήξη της 18μηνης ανώτατης προσωρινής κράτησης, η οποία συμπληρώθηκε χθες και σήμανε την υφ’ όρων απόλυσή τους.
Ηδη από την περασμένη Πέμπτη, το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του διέταξε –όπως ήταν υποχρεωμένο εκ του νόμου– την αποφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων, επιβάλλοντας ωστόσο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής παραμονής τους εντός του νομού Αττικής, της εμφάνισης έξι φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και της υποχρεωτικής διαμονής τους στον τόπο που έχουν δηλώσει ως κατοικία τους.
Οι Μαζιώτης, Ρούπα και Γουρνάς έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, ενώ την περασμένη εβδομάδα, κατά την έναρξη της δίκης για τη δράση της οργάνωσης στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, δήλωσαν «υπερήφανοι για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα και αμετανόητοι για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση». Συγκατηγορούμενοί τους ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» είναι οι Χριστόφορος Κορτέσης, Βαγγέλης Σταθόπουλος, Σαράντος Νικητόπουλος, Κωνσταντίνος Κάτσενος και Μαρία Μπεραχά. Ολοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο μόνος που παραμένει προσωρινά κρατούμενος είναι ο Κ. Κάτσενος, ο οποίος καταζητούνταν και συνελήφθη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.