Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ: Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΑΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ «ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο σε άρθρο του στον Τύπο αναφέρει ότι η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) σχετικά με το Ιράν «βάζει τον κόσμο στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου, που οι ΗΠΑ, η Βρετανία και το Ισραήλ προετοιμάζουν κατά της χώρας αυτής».
"Το πιο περίεργο είναι ότι μόλις το ΝΑΤΟ είχε ολοκληρώσει την επιχείρηση του στη Λιβύη η ΙΑΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση της που είναι πολιτική, ιδιοτελής και δογματική, η οποία θέτει τον κόσμο στα πρόθυρα του πολέμου με χρήση πυρηνικών όπλων", γράφει ο Κάστρο στο άρθρο του με τίτλο "Γενοκτόνος Κυνισμός".




Ο Φιντέλ τονίζει ότι ενεργώντας έτσι η ΙΑΕΑ "ένας οργανισμός του Ο.Η.Ε. που θα πρέπει να παραμείνει στην υπηρεσία της παγκόσμιας ειρήνης" στηρίζει "τον πυρηνικό πόλεμο που η αυτοκρατορία των γιάνκηδων, σε συμμαχία με τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ, προετοιμάζει λεπτομερώς εναντίον του Ιράν".



Στην έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η ΙΑΕΑ εκφράζει "σοβαρές ανησυχίες" σχετικά με τη στρατιωτική διάσταση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.


Η Τεχεράνη απέρριψε την έκθεση, κατηγορώντας την Υπηρεσία ότι είναι όργανο στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ για να την απομονώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.