Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η "Μεγάλη Οικία " Μαντουδίου


Ελπίδες σωτηρίας του ιστορικού κτιρίου με την υποβολή πρότασης συντήρησης, ανακαίνισης και ανάδειξης της «Μεγάλης Οικίας»και μετατροπής της σε Αγροτικό – Λαογραφικό Μουσείο και χώρο πολιτισμού.

 Μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων, υποβλήθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, πρόταση ανακαίνισης της «Μεγάλης Οικίας», το οποίο με την 4640/1431/16.3.1999 του Υπουργείου Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί σαν ιστορικό διατηρητέο κτίριο.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Στερνή μου γνώση...

Οι φωτογραφίες είναι από τη προεκλογική συγκέντρωση του Κ. Μητσοτάκη το 1990 στη Πλατεία Μαντουδίου.

Τότε εξήγγειλε ότι αν γίνει κυβέρνηση θα κλείσει την εταιρεία  Λευκόλιθου (Σκαλιστήρη)
για να πωληθεί ,όπως είπε ευκολότερα σε ιδιώτη.

Η Νέα Δημοκρατία πήρε τις εκλογές ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός και
δύο χρόνια μετά το 1992 έκανε πράξη την εξαγγελία του .

Έκλεισε την εταιρεία Σκαλιστήρη αφήνοντας στο δρόμο 2.200 εργαζόμενους και βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα σε όλη τη περιοχή.

πειράζει που δεν φοβάμαι...

Χειρότερο απ' το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. Το βλέμμα του φόβου που δεν τον φιλτράρει η λογική, που δεν τον αναιρεί καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ' τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ' το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.
Γέμισαν οι δρόμοι τέτοια βλέμματα. Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πρέπει να φοβούνται, σαν τα σκυλιά που περιμένουν το χτύπημα. Πού πάμε; Τι θα μας συμβεί; Κανένας δεν μπορεί ν' απαντήσει αλλά και κανένας δεν θέλει. Τι κακό θα συμβεί; Θα χάσουμε τη δουλειά μας, το σπίτι; Θ' αναγκαστούμε να ζήσουμε με λιγότερα; Η τηλεόραση 52 ιντσών δεν θα προσφέρει καμιά απόλαυση; Θ' αναγκαστούμε να ψάχνουμε στα σκουπίδια;

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

5 λεπτά στη Βόρεια Εύβοια - (Μαντούδι)

Η Τρέλα της επιστροφής στην αγροτική οικονομία.


Τις τελευταίες ημέρες, όπου και εάν κοιτάξεις, ότι και εάν διαβάσεις, ότι και εάν ακούσεις, αφορά την επιστροφή του κόσμου στην αγροτική παραγωγή. Πολλοί επιχειρηματίες, αλλά και έμποροι, μισθωτοί και απλοί πολίτες, βλέπουν το μέλλον στον αγροτικό τομέα.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Τα υστερα του κοσμου ...που έλεγε και ο Ν. Καζαντζάκης


 Ο υποψ. βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ρίχνει νερό στην υπ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και στη συνέχεια γρονθοκοπεί την υπ. βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Πρωινό ΑΝΤ-1, 7/6/2012

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τι λένε τα στοιχεία για τις αγροτικές επιδοτήσεις στην Ελλάδα.

Φυτεία καλαμποκιού στο Κάμπο Μαντουδίου


Έναν μέσο μηνιαίο μισθό Γερμανίας εισπράττει το 65,39% των Ελλήνων αγροτών ως ετήσια επιδότηση, ενώ ένας στους τρεις αγρότες εισπράττει βοήθημα τύπου ... επιδόματος ανεργίας στην Ελλάδα του 2012, δηλαδή ένα ποσό κάτω από 500 ευρώ το χρόνο.