Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

Στις 18 Νοέμβρη 2013, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας για το 2014 σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας αγκομαχούν κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους.

Η κατάσταση στο Δήμο μας δεν διαφέρει από την συνολικότερη κατάσταση της χώρας. Δίπλα στους χιλιάδες άνεργους στέκουν οι απλήρωτοι, αυτοί που έβαλαν λουκέτο στο μικρομάγαζό τους και αυτοί που ετοιμάζονται να το κλείσουν, στέκουν οι συνταξιούχοι που από τα ψίχουλα της σύνταξης πρέπει να θρέψουν δυο και τρεις οικογένειες ο καθένας.

Η εικόνα συμπληρώνεται από τα χαράτσια, τη φορολόγηση σε ό, τι κινείται και αναπνέει, το κομμένο ρεύμα, τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία που ακόμα και αυτοί που κατάφερναν να τις πληρώνουν ετοιμάζονται να πάρουν το “έπαθλο” των κουτσουρεμένων  300 ευρώ αντί για σύνταξη.
Παράλληλα με όλα αυτά οι δημότες καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα δημοτικά τέλη,  τροφεία στους παιδικούς σταθμούς για το παιδί τους, «χαράτσι» ακόμη και για τάφο!!!
Με τον Προϋπολογισμό 2014 επιβεβαιώνεται η ορθότητα της εκτίμησής μας, μετά από τρία χρόνια εφαρμογής του “Καλλικράτη”, ότι η Τοπική Διοίκηση υλοποιεί πλήρως την κυβερνητική πολιτική.
Τα κεκτημένα λαϊκά δικαιώματα καταστρατηγούνται με τη μεταφορά κοινωνικών δομών και υπηρεσιών στα χέρια των δήμων, οι οποίοι στη συνέχεια φροντίζουν για την άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίησή τους.
Τα όποια έργα αλλά και οι κοινωνικές δομές χρηματοδοτούνται από προγράμματα ΕΣΠΑ και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό με άμεση συνέπεια να μείνουν μετέωρα και να μην υλοποιηθούν σε περίπτωση μη έγκρισης των προγραμμάτων.
Τα ψίχουλα για τις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών  βρίσκονται πραγματικά πολύ μακριά από τις ανάγκες και δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε καν τα λειτουργικά έξοδα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό  του Δήμου μας για το 2014, γιατί δεν ανταποκρίνεται στο ελάχιστο στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, αναδεικνύοντας τις πλευρές του που θα έχουν άμεσες συνέπειες στην τσέπη και στη ζωή του δημότη όπως:
·         Τα χαρατσώματα με δημοτικά τέλη που πληρώνει ο δημότης για ανύπαρκτες υπηρεσίες.
·         Τις απολύσεις και τις ελλείψεις σε προσωπικό που κάνουν σχεδόν αδύνατη την λειτουργία δομών και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο άνοιγμα της πόρτας στους μεγαλοεπιχειρηματίες, για ιδιωτικοποιήσεις σε καθαριότητα και πρόνοια.
Προειδοποιούμε για την τραγική κατάσταση που θα δημιουργηθεί στους βρεφικούς - παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία, στην καθαριότητα, στις γενικότερες κοινωνικές δομές. Δυστυχώς η Τοπική Διοίκηση υπακούει, προωθεί και ανέχεται αυτή την πολιτική σε βάρος του λαού.
Η εφαρμογή του Καλλικράτη προβλέπει την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους και την χρηματοδότηση όλων των δημοτικών υπηρεσιών από τις εισπράξεις φόρων και τελών από τους δημότες.
Προβλέπει την πλήρη εμπορευματοποίηση των όποιων δημοτικών κοινωνικών δομών έχουν απομείνει, την παράδοση σε εργολάβους της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών με την ταυτόχρονη απόλυση χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων.
Εμείς το λέμε καθαρά: «Φιλολαϊκή διαχείριση αντιδραστικών μηχανισμών όπως ο Καλλικράτης δεν μπορεί να υπάρξει».
Αντίθετα προτείνουμε να δημιουργηθεί μια συμμαχία αντίστασης με αυτούς που πραγματικά πλήττονται μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, την Λαϊκή Επιτροπή και τους μαζικούς φορείς της περιοχής, που θα διεκδικεί:
·         Τη δραστική μείωση των δημοτικών τελών και φόρων και την κατάργησή τους για ευπαθείς ομάδες (άνεργοι, με ποσοστό αναπηρίας κλπ).
·         Κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των πάγιων αναγκών.
·         Καμία απόλυση εργαζόμενου στο Δήμο και προσλήψεις όπου είναι αναγκαίες. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους.
·         Κατασκευή έργων υποδομής, αντιπλημμυρικών έργων, έργων αντισεισμικής θωράκισης ειδικά σε δημόσια κτίρια και σχολεία στην περιφέρεια του Δήμου μας.
Όλο αυτό το πλαίσιο διεκδίκησης προϋποθέτει οργανωμένο μαζικό αγώνα όχι μόνο για την βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά και για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που ο λαός θα κάνει κουμάντο στον τόπο του, προϋποθέτει επίσης ένα κίνημα που από την πλούσια πείρα του θα βγάζει συμπεράσματα θα καταφέρνει να μην παγιδεύεται και να αποκαλύπτει τον εχθρό.
Καλούμε κάθε λαϊκή οικογένεια, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα από τα τρία χρόνια της εφαρμογής του Καλλικράτη.
Καλούμε όλους τους δημότες σε οργάνωση για την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας και με όπλο τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου μας, να εμποδίσουμε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες για να αποτρέψουμε σχεδιασμούς και πολιτικές της δημοτικής αρχής μαζί με αγωνιζόμενα τμήματα συμπολιτών μας, για όλα τα ζητήματα με σημαντικές κατακτήσεις, όπως:
  • Τη δημιουργία και λειτουργία ΒΙ. ΠΕ. στο Κυμάσι.
  • Το περιβαλλοντικό “έγκλημα” που συντελείται από τη λειτουργία του λατομείου μαρμάρου στο Ξηρό όρος.
  • Την προσπάθεια αποσιώπησης και “κουκουλώματος” του μολυσμένου πόσιμου νερού στην Κήρινθο.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συνεχίσουμε δυναμικά και αταλάντευτα στον ίδιο δρόμο.
  • Να μην υποκύψουν σε πιέσεις που ασκούν μικρά ή μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.
  • Να σκεφτούν το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους, σύμφωνα με το συμφέρον της λαϊκής οικογένειας.
  • Να αντιδράσουν και να ανατρέψουν τα σχέδια αυτόκλητων “σωτήρων”, που επιχειρούν με τα ίδια δοκιμασμένα και αποτυχημένα υλικά, την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού στην Τοπική Διοίκηση.
Συνεχίζουμε με την ίδια δύναμη και ένταση. Σας καλούμε να δώσουμε ακόμη πιο δυναμικά και αποφασιστικά, μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση τη μάχη των Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών, αξιοποιώντας την πλούσια πείρα που αποκτήσαμε αυτά τα τρία χρόνια, παλεύοντας μαζί για όλα τα προβλήματα.
Λίμνη Δεκέμβρης 2013.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.