Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Από την Τρίτη βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες

Με συγκεντρώσεις τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, αρχής γενομένης από την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και για ένα δεκαήμερο, ξεκινούν να μετρούν τις δυνάμεις τους οι αγρότες όλες της χώρας, προκειμένου να χαράξουν το πλάνο των φετινών κινητοποιήσεών τους.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής σύσκεψης των επιτροπών αγώνα των µπλόκων, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, που συγκάλεσε η

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών από τα υπόλοιπα μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη.
Σύμφωνα με την εισήγηση που κατέθεσε ο γνωστός Καρδιτσιώτης αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, από την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και για ένα δεκαήμερο περίπου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τρακτέρ στις πλατείες των χωριών. Από τη συμμετοχή των αγροτών θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με επόμενο βήμα που θα είναι, αν υλοποιηθεί, η κάθοδος στους εθνικούς δρόμους.

Σε πρώτη φάση έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί πανελλαδική κινητοποίηση αγροτών έξω από ΔΟΥ, με στόχο την ανάδειξη του θέματος της τήρησης λογιστικών βιβλίων από τους αγρότες. Επίσης έχει αποφασιστεί και η διοργάνωση μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου την 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, όταν θα εγκαινιάζεται η έκθεση γεωργικών προϊόντων Agrotica.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Ομόφωνη ήταν η εκτίμηση πως η αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων και η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών είναι μονόδρομος. Οποιαδήποτε κατάκτηση πραγματοποιήθηκε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και συγκρούσεων, πολυήμερων κινητοποιήσεων.
Οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς απέφεραν αποτελέσματα, εμπόδισαν την λήψη ακόμη πιο σκληρών αντιαγροτικών μέτρων. Σήμερα επιβάλλεται οι αγώνες να οργανωθούν ακόμη καλύτερα, να γίνουν πιο μαζικοί, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και βιοτέχνες, την νεολαία για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.
Μετά από πλούσιο διάλογο εκφράστηκε η αταλάντευτη απόφαση των αγροτών της Επαρχίας Φαρσάλων να πρωτοστατήσουν για μια ακόμη φορά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως πάντα έκαναν σε όλους τους αγροτικούς αγώνες. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα σε χωριά που δεν υπάρχουν σύλλογοι θα ενημερώσουν τους αγρότες της Επαρχίας για τα οξυμμένα προβλήματα τις επόμενες μέρες. Είναι χρέος όλων των αγροτών να παλέψουν για την επιβίωση των οικογενειών τους, κανένας εφησυχασμός και επανάπαυση. Λύση μπορούμε να διεκδικήσουμε μόνο με τον ενωμένο αγώνα και την μαζική συμμετοχή.
Καλούνται όλοι οι αγρότες της Επαρχίας Φαρσάλων να υλοποιήσουν μαζικά και δυναμικά την απόφαση της σύσκεψης που είναι η συγκέντρωση τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014»

agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.