Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΙΚΑ Μαντουδίου ...Τέλος!!! Ο Δήμος μας δεν έχει πλέον κανένα υποκατάστημα ΙΚΑ.

Με φορτηγά ξεκίνησε σήμερα η μεταφορά του ΙΚΑ Μαντουδίου στην Ιστιαία

Με τα υποκαταστήματα ΙΚΑ, Λίμνης και Αγ. Άννας, να έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία τους από το 2012, δεν υπάρχει γειτονικό υποκατάστημα και κατά συνέπεια οι αρμοδιότητες του υποκαταστήματος Μαντουδίου, μεταβιβάζονται σε αυτό της Ιστιαίας.
Δηλαδή ολόκληρος ο Καλλικρατικός Δήμος Μαντουδίου -Λίμνης-Αγίας Αννας, δεν έχει υποκατάστημα ΙΚΑ.
Από την σχετική ερώτηση που απήυθυνε ο Βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης,στον Υπουργό Υγείας,καταδεικνύεται το άδικο τηςαπόφασης.
"Θεωρούμε απίθανο, να έχουν αναλογιστεί οι ιθύνοντες το δύσμορφο της περιοχής που αποτελείται από ορεινούς όγκους με κάκιστο οδικό δίκτυο, το οποίο κατά τη χειμερινή περίοδο παραμένει κλειστό για αρκετές μέρες. Η απόσταση δε που χωρίζει την Ιστιαία από το Μαντούδι είναι 65χλμ, καθιστώντας το κόστος μετακίνησης απαγορευτικό, για τους περισσότερους πολίτες.
Σήμερα το υποκατάστημα εξυπηρετεί 7.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους για μια γεωγραφική περιοχή έκτασης 587.000τ.χλμ. Επίσης εξυπηρετεί ασφαλισμένους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς, παραγγέλνοντας τα φάρμακά τους προσπαθώντας να τους δώσει ελπίδα ζωής.
Η Εύβοια, κατέχει τα θλιβερά πρωτεία της ανεργίας και της συνεχούς αποβιομηχάνισης, γεγονός που καθιστά τις μετακινήσεις των ασφαλισμένων έτη δυσκολότερη και οικονομικά ασύμφορη.
Λαμβάνοντας υπ' όψη τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
• Ποια λογική μείωσης κόστους, μπορεί να αξιολογηθεί ως συμφέρουσα όταν παύουν να παρέχονται οι στοιχειώδεις ασφαλιστικές υπηρεσίες προς τους πολίτες;
• Πως θα ελέγχονται οι επιχειρήσεις του Καλλικρατικού Δήμου, αφού δεν θα υπάρχει υποκατάστημα στην περιοχή και τα υπόλοιπα υποκαταστήματα του νομού είναι υποστελεχωμένα;
• Πως συντελείται αποτελεσματικότερη η λειτουργία των υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όταν απουσιάζουν πλήρως από ολόκληρο Δήμο;"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.