Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πηλίου




Αγαπητοί  συμπολίτες,
Πριν από 3,5 χρόνια πήρα την απόφαση να συμμετάσχω, για πρώτη φόρα στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Πηλίου και σας ζήτησα με την ψήφο σας να με εμπιστευτείτε.
Σε αυτή μου την πρόσκληση ανταποκριθήκατε θετικά, με περιβάλλατε με την εμπιστοσύνη σας και με τιμήσατε με την ψήφο σας και για όλους τους λόγους σας εκφράζω τις ευχαριστίες μου.

Η εκλογή μου ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας μας πέρα από τιμή και είναι για μένα μεγάλη ευθύνη απέναντι σας αλλά και πρόκληση απέναντι στα προβλήματα με τα οποία είμαστε αντιμέτωποι.
Η δημιουργία του νέου Καλλικρατικού Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης –Αγίας Άννας έλαβε χώρα και τους πολίτες της, η δε Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν αυτή που υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα αφού οι περικοπές του κράτους προς αυτήν ξεπέρασαν 63% σε σχέση με τους αποδιδόμενους πόρους του 2010.
Η δημοκρατική αρχή με τους εναπομείναντες λιγοστούς πόρους και μέσα από τον εξορθολογισμό των δαπανών έκανε και κάνει μια τιτάνια προσπάθεια διατήρησης της καθημερινότητας σε υψηλά επίπεδα αλλά και ολοκλήρωσης και ετοιμασίας έργων στην τοπική μας κοινότητα όπως η αποπεράτωση της αποχέτευσης λυμάτων, η ολοκλήρωση της μελέτης για την ηλεκτροδότηση της νέας γεώτρησης κ.α.
Παράλληλα, εγώ, υπό την ιδιότητα μου ως πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να βρίσκομαι δίπλα σε όλους εσάς τους κατοίκους του Πηλίου, να θεραπεύσω άμεσα τις ανάγκες και τα προβλήματα που προέκυπταν και ενέπιπταν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, να αποτελώ τη φωνή σας και να εκφράζω τις ανάγκες σας απαιτώντας και διεκδικώντας τις λύσεις σε όσα προβλήματα υπερέβαιναν τις αρμοδιότητες μου.
Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, στο κέντρο της προσοχής τόσο της δημοτικής αρχής και εμένα προσωπικά ήταν και είναι ο άνεργος, ανήμπορος, αδύναμος συμπολίτης μας. Προς αυτή την κατεύθυνση και με δεδομένες τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής μας ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε τον μεγάλο αγώνα δημιουργίας θέσεων εργασίας, έναν αγώνα που συνάντησε και συναντά εμπόδια συγκεκριμένων συμφερόντων που βλέπουν μόνο τον εαυτό τους και την καλοπέραση τους αδιαφορώντας για τους χιλιάδες ανέργους της περιοχής μας που βρίσκονται σε απόγνωση.
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής μας, και ειδικότερα του χωρίου μας, απαιτεί την παρουσία ανθρώπων που γνωρίζουν αυτά τα προβλήματα, που ζουν τις δυσκολίες και βιώνουν τις συνέπειες της καθυστέρησης αντιμετώπισης και επίλυσης τους.
Κυρίως όμως απαιτεί ανθρώπους ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο χωρίο μας, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ και έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και όχι εκ του μακρόθεν και από την ασφάλεια της διαβίωσης σε μεγάλες πόλεις ή αστικά κέντρα.
Δυστυχώς, πολλά προβλήματα ξεκίνησαν ή γιγαντώθηκαν από ανθρώπους των οποίων η μόνιμη κατοικία ήταν και εξακολουθεί να είναι εκτός του χωρίου μας, που δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και που εμείς οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, αντιμετωπίζουμε καθημερινά και που γι’ αυτούς το Πήλι αποτελεί έναν ειδυλλιακό τόπο διακοπών στον οποίο θέλουν να περνούν ήσυχα τιε λίγες ημέρες αναψυχής τους.
Η ψήφος σας στο πρόσωπο μου, κατά τις προηγούμενες εκλογές απέδειξε ότι, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ και όχι από τους λίγους που εκ του μακρόθεν επιμένουν να “διοικούν” προς ίδιον “όφελος” αδιαφορώντας για τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων.
Φίλες και φίλοι, αυτή η δύσκολη συγκυρία απαιτεί ενότητα, συλλογικότητα, αλληλεγγύη. Απαιτεί αγωνιστικότητα. Πάνω από όλα όμως απαιτεί ΜΟΝΙΜΗ, ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Απαιτεί άμεση γνώση των προβλημάτων και αμεσότητα στην αντιμετώπιση και επίλυση τους.
Με αίσθημα ευθύνης δηλώνω και πάλι παρών στον αγώνα που έχει στόχο ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και εμάς, με την υπόσχεση – δέσμευση ότι θα εξακολουθήσω, δυναμικά, να δίνω τη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας μας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, με όπλα, πέραν του ενθουσιασμού για την προσφορά στα κοινά που εξακολουθεί το ίδιο θερμός όπως την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, την γνώση και την πείρα, που απέκτησα από την προηγούμενη θητεία μου, αλλά και την παρουσία μου.
Σας ανακοινώνω ότι στις δημοτικές εκλογές της 18ης  Μαΐου 2014 θα είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Στεργίου, έναν άνθρωπο που διακρίνεται για το ήθος του, το ύφος του, την εντιμότητα του, έναν άνθρωπο με πολυετή εμπειρία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σας καλώ όλες και όλους να δώσετε πλατιά στήριξη στο συνδυασμό μας, σας ζητώ να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο προσωπικό μου υποσχόμενος ότι θα συνεχίσω τον αγώνα απόδοσης των οφειλομένων στον τόπο μας και τους πολίτες του.




Απρίλιος 2014
Με τιμή
Γιάννης Ανδρίτσος
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πηλίου
Υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Πηλίου
Με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΝΟΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.