Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ


Φίλες και φίλοι, πολίτες της Στερεάς Ελλάδας 

Συναντηθήκαμε στο παρελθόν στους καθημερινούς αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή και δώσαμε μαζί μάχες για την υπεράσπιση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της χώρας και της περιφέρειάς μας. Ο τόπος μας είναι η ψυχή μας. Έρχεται από τα αρχαία χρόνια, είναι η Ρούμελη των αγώνων της εθνικής ανεξαρτησίας, είναι ο τόπος της Εθνικής μας Αντίστασης. 


Σήμερα ξεκινάμε μια ακόμη δύσκολη μάχη που θέλουμε να την δώσουμε μαζί με όλους εσάς. Τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, που θέλετε να ζήσετε και να προχωρήσετε με δημιουργικότητα, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη για να κάνουμε το τόπο μας ωραιότερο και τη ζωή μας καλύτερη. Γιατί το αξίζουμε και γιατί το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. 

Θέλουμε να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες με αξιόπιστες πολιτικές αποφάσεις. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των πόρων και των αρμοδιοτήτων μπορεί να φέρει το νέο, το αναγκαίο και προοδευτικό στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 

Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όχι μόνο αυτά που με τακτικές ελεημοσύνης παρέχει η Κυβέρνηση αλλά και αυτά, που αποτελούν απαίτηση των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων που μαζί τους θα διεκδικήσουμε και θα πάρουμε. 

Δε θα γίνουμε ικέτες της κεντρικής εξουσίας και των κομισάριών της στις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Θα διεκδικήσουμε αυτά που καθιστούν το θεσμό ουσιαστικό υπηρέτη και εκφραστή της βούλησης του λαού της περιφέρειας. 

Αυτή είναι και η ποιοτική διαφορά του αγώνα που δίνουμε εμείς απέναντι σε καθετί μνημονιακό και παλαιοκομματικό. Δεν επηρεαζόμαστε από πολιτικά τζάκια, ολιγαρχικά συμφέροντα, καναλάρχες και κομματικούς στρατούς. Θέλουμε την ανασυγκρότηση της περιφέρειας μας χωρίς μνημόνια και τις ισχύουσες σήμερα ρυθμίσεις τους. 

Πάνω απ’ όλα θέλουμε να δώσουμε χώρο στην δημιουργική δραστηριότητα των πολιτών και ειδικότερα των νέων ανθρώπων με όνειρα, όραμα, όρεξη για δημιουργία, που δεν κουβαλούν όμως δεσμεύσεις και βάρη ενός ξεπερασμένου παρελθόντος. 

Μια περιφέρεια με Δημοκρατικό Σχέδιο, κοινωνική ευθύνη, συμμετοχή και αξιολόγηση, που θα εμπνέει εμπιστοσύνη, συνέπεια και αποτελεσματικότητα. 

Βασικές μας προτεραιότητες για τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - που ήδη ανακοινώσαμε και εξειδικεύονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας - για την υλοποίηση των οποίων ξεκινάμε από σήμερα και ζητούμε τη δική σας ενεργή υποστήριξη είναι: 

- Nα μετατρέψουμε την περιφέρεια της ανεργίας, σε περιφέρεια της απασχόλησης, της επανεκκίνησης της οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της αλληλεγγύης. 

- Να σχεδιάσουμε και να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας στους τομείς της οικονομίας, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά της σε προϊόντα και υπηρεσίες, για να καλύψουμε τις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών. 

- Να ενισχύσουμε καινοτόμες πολιτικές στην παραγωγή που να δίνουν υψηλή προστιθέμενη αξία αλλά και εναλλακτικές και οικολογικές πολιτικές, που προστατεύουν τον κοινωνικό ιστό, το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους 

- Να φτιάξουμε μια ανοικτή περιφέρεια, με ταυτότητα, με πόρους συγκεντρωμένους σε τεχνικές και κοινωνικές υποδομές για την ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων της, μια περιφέρεια ανταγωνιστική και βιώσιμη, που θα δίνει τις ίδιες ευκαιρίες στους νέους στις γυναίκες, σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού. 

- Να διευρύνουμε τον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, εστιάζοντας στην συμμετοχή του πολίτη, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας νέες πολιτικές αποκέντρωσης και διαφάνειας, δημιουργώντας νέους θεσμούς συμμετοχής και κοινωνικού ελέγχου. 

Όλα πρέπει να αλλάξουν: Γιατί το απαιτεί η κοινωνία, οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι νέοι, το μέλλον των επόμενων γενεών. Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης στην περιφέρεια και στη χώρα με συλλογική αυτογνωσία, ενεργή συμμετοχή των πολιτών, κοινωνική ευθύνη, όραμα, δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα. 

Οι πολίτες το Μάιο του 2014 με αποφασιστικότητα θα πάρουν στα χέρια τους την τύχη της χώρας, της ιδιαίτερης πατρίδας τους, του χωριού και της πόλης τους. Θα επιλέξουν μια νέα περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει να λειτουργεί μακριά από στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, με συμμετοχή, με επαρκή θεσμική δυνατότητα και μια κοινωνία πολιτών παρούσα και δρώσα. Από την άλλη, στη μάχη των Ευρωεκλογών, θα έχουν την ευκαιρία με την ψήφο τους να στείλουν στην Ευρώπη ένα συντριπτικό μήνυμα αντίστασης, αλλαγής πλεύσης, αλλά και διεθνικής και κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Σε αυτό το δύσκολο, αλλά όμορφο αγώνα καλούμε όλους τους πολίτες, μακριά από αγκυλώσεις και προκαταλήψεις του παρελθόντος. 

Να ανατρέψουμε τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς και τις συντηρητικές πολιτικές. 

Για να βάλουμε την περιφέρεια σε μια νέα τροχιά κοινωνικής ανάπτυξης. 

Για μια νέα συνθήκη των πολιτών της Στερεάς, για μια νέα Περιφερειακή Πολιτική και Κοινωνική Ανασυγκρότηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.