Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σε αδιέξοδο οι υποψήφιοι νέοι γεωργοί.

Παρά τις όποιες εξαγγελίες το πρόγραμμα των νέων γεωργών παρουσιάζει πολύ μικρή συμμετοχή λόγω της αδυναμίας υποβολής των φακέλων, που οφείλεται στην μεγάλη καθυστέρηση κατάθεσης και οριστικοποίησης των δηλώσεων καλλιέργειας (ΟΣΔΕ), οι οποίες αποτελούν απαραίτητο δικαιολογητικό.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους παραγωγούς και στους συμβούλους– μελετητές τους, που δεν ξέρουν τι να κάνουν στην σύνταξη των σχετικών φακέλων υποψηφιότητας και πώς να τους καταθέσουν.
Προβλήματα επίσης παρουσιάζουν και άλλα προγράμματα π.χ. LEADER Αλιείας Εύβοιας, αφού ο προσδιορισμός λήξης υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας βρίσκεται μεσούσης της διενέργειας των τριπλών εκλογών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δυσλειτουργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιαίτερα των Δήμων όσον αφορά την έκδοση σχετικών με τα προγράμματα δικαιολογητικών.
 

Από τη μεριά του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δια μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, παρουσιάζοντας χαρακτηριστική αδράνεια και αναποτελεσματικότητα, δεν έχει δώσει απάντηση στην αγονία των ενδιαφερόμενων, παρατείνοντας τουλάχιστον για εύλογο διάστημα ενός μηνός, ως αιτούνται φορείς των συμβούλων, την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.


Ο Υπουργός ΑΑΤ εφαρμόζει για άλλη μία φορά το δικό του «success story» στις πλάτες των αγροτών.
Συμπαραστεκόμενοι στους αγρότες, καλούμε τον Υπουργό την ύστατη στιγμή να δώσει μία λύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.