Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Βαγγέλης Αποστόλου: Φίλες και φίλοι, πολίτες της Στερεάς Ελλάδας


 


Η εκλογική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής ήταν ένα σημαντικό γεγονός για τη μελλοντική διακυβέρνηση της Στερεάς Ελλάδας. Εμείς δώσαμε την εκλογική μάχη λέγοντας αλήθειες και μόνο αλήθειες. Όπως κάναμε και στο παρελθόν στους καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της χώρας και της περιφέρειάς μας, όταν άλλοι ψήφιζαν μνημόνια ή απουσίαζαν. 
Σήμερα ξεκινάμε μια ακόμη δύσκολη μάχη που θέλουμε να την δώσουμε μαζί με όλους εσάς. Τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, που θέλετε να ζήσετε και να προχωρήσετε με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και δημιουργικότητα για να κάνουμε τον τόπο μας ωραιότερο και τη ζωή μας καλύτερη.
Αγωνιζόμαστε απέναντι σε καθετί μνημονιακό και παλαιοκομματικό. Θέλουμε την ανασυγκρότηση της περιφέρειας μας χωρίς μνημόνια και τις ισχύουσες σήμερα ρυθμίσεις τους. Πάνω απ’ όλα θέλουμε να δώσουμε χώρο στην δημιουργική δραστηριότητα των πολιτών και των νέων ανθρώπων με όνειρα και όραμα που δεν κουβαλούν όμως δεσμεύσεις και βάρη ενός ξεπερασμένου παρελθόντος. Μια περιφέρεια με Δημοκρατικό σχέδιο, κοινωνική ευθύνη, συμμετοχή, συνέπεια, εμπιστοσύνη και αποτελεσματικότητα. Όλα πρέπει να αλλάξουν. Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης στην περιφέρεια και στη πατρίδα μας με συλλογική αυτογνωσία και ενεργή συμμετοχή των πολιτών. 
Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή τη χώρα και όλοι μας έχουμε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αναφοράς. Η δήθεν ανεξαρτησία που κρύβει πολιτικά τζάκια, ολιγαρχικά συμφέροντα, καναλάρχες, υπόγειες διασυνδέσεις, κρυφές συμφωνίες και μνημονιακές επιλογές δεν μπορεί να δώσει λύσεις στη κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας. Στις επαναληπτικές εκλογές θα ψηφίσουμε όχι μόνο για τη διακυβέρνηση της για τα επόμενα πέντε χρόνια αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας στο τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και μεγαλώνουν… 
Γνωρίζουμε τη πολιτική και τις επιδιώξεις της παράταξης «Αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας» του Κώστα Μπακογιάννη. Είναι η παράταξη που στηρίζει τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και στηρίζεται από αυτούς. Όλοι μαζί αγωνίζονται να διατηρήσουν την εξουσία τους για να συνεχίσουν τις ίδιες πολιτικές. Δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα. Θέλουν να χειραγωγήσουν τους δοκιμαζόμενους πολίτες, να εξωραΐσουν μια χρεοκοπημένη διακυβέρνηση, να κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Εάν νικήσουν, θα σημαίνει επιβράβευση της πολιτικής που μας χρεοκόπησε, συναίνεση σε νέα μέτρα και παραπέρα φτωχοποίηση της κοινωνίας. 
Το λέμε ξεκάθαρα: Χρειαζόμαστε μια άλλη λειτουργία και στη Περιφέρεια, όπως χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση και βέβαια και μια νέα Ευρώπη. Μόνο αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την συνολική ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της οικονομίας. Για αυτό αγωνιζόμαστε μέσα και έξω από τη Περιφέρεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη να ταχθεί αποφασιστικά στο πλευρό του συνδυασμού μας τη δεύτερη Κυριακή διεκδικώντας μαζί μας μια νέα αρχή, μια περιφέρεια για τη κοινωνία. 
Οι πολίτες στις 25 του Μάη έχουν μια ακόμη ευκαιρία για να επιλέξουν μια νέα περιφερειακή Αρχή που να λειτουργεί υπέρ της κοινωνίας που υποφέρει, χωρίς κοινωνική χειραγώγηση και προεκλογική εξαπάτηση. Τους καλούμε να κάνουν πράξη τα όνειρά τους, να στηρίξουν αποφασιστικά και να ψηφίσουν το συνδυασμό μας. 
Για να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής για να βάλουμε την περιφέρεια σε μια νέα τροχιά κοινωνικής ανάπτυξης.
Για μια νέα συμφωνία των πολιτών της Στερεάς, για μια νέα Περιφερειακή Πολιτική και Κοινωνική Ανασυγκρότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.