Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Νικητής του debate o Αλέξης Τσίπρας, λένε οι Ευρωπαίοι

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νικητής του debate σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «φόρεσε»το ευρωπαϊκό του κοστούμι και είχε όχι μόνο τα περισσότερα tweet, αλλά και τις περισσότερες θετικές γνώμες.
Συγκεκριμένα την ώρα του debate
-ο Αλ. Τσίπρας είχε 86% θετικές γνώμες και μόλις 16% αρνητικές.
-ο Μ. Σουλτς είχε 63% θετικές γνώμες και 37% αρνητικές.
-ο Ζ. Κλ. Γιουνκέρ είχε 61% θετικές γνώμες και 39% αρνητικές.
Επίσης ο Αλ. Τσίπρας είχε τα περισσότερα σχόλια:
-Τσίπρας: 17.763
-Σουλτς: 16.160
-Γιουνκέρ: 13.693
-Βερχόφσταντ: 13.603
-Κέλλερ: 10.136.
Συνολικά υπήρξαν 70.897 tweet από 15.719 χρήστες (το 31% ήταν γυναίκες και το 69% άνδρες).
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε για το έλλειμμα Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει αρμοδιότητες, ότι κυρίως οι Ευρωπαϊκοί λαοί έχουν στερηθεί το δικαίωμα έκφρασης σε μεγάλα θέματα. "Οραματίζομαι", είπε, "Μια Ευρώπη που θα αποφασίζει με δημοψηφίσματα, και όχι οι αποφάσεις να παίρνονται από λίγους, πίσω από κλειστές πόρτες". Για το θέμα της Δημοκρατίας, ανέφερε την παρουσία της τρόικας στις χώρες που δοκιμάζονται από την κρίση, που υποκαθιστά την δημοκρατική λειτουργία.....Τέλος, προκάλεσε τον Γιούνγκερ, με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το τι έγινε στις Κάννες το 2011, να επιβεβαιώσει τα γεγονότα, και αναρωτήθηκε με ποιο δικαίωμα, ο ίδιος, και κάποιοι ηγέτες αποφάσισαν, αν θα πρέπει ή όχι, να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα! Απάντηση, βέβαια δεν πήρε!
Ο Αλέξης Τσίπρας, άφησε άφωνους τους συνυποψηφίους του, όταν για το θέμα της μετανάστευσης, ενώ οι υπόλοιποι το έριχναν σε ευχολόγια, μίλησε για αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου, αλλά κυρίως, ότι τα μεταναστευτικά ρεύματα δημιουργήθηκαν, όταν και οι Ευρωπαίοι συμμετείχαν σε επεμβάσεις σε Αφρική, και Ασία! Πραγματικά, αριστερός λόγος!
Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεψε την παράσταση και στο θέμα της Ουκρανίας. Κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή ηγεσία ότι κάνει πολιτική με ψυχροπολεμικές συνταγές. Υπερασπίστηκε τις ομαλές σχέσεις Ευρώπης και Ρωσίας. Και τους πήρε τα σώβρακα, όταν ξέφυγε από το θέμα, πόσο κακή είναι η Ρωσία, και κατηγόρησε την Ευρώπη, που αναγνώρισαν την συμμετοχή νεοναζί στην Ουκρανική κυβέρνηση. "Δεν έπρεπε να αναγνωρίσουμε αυτή την κυβέρνηση...Αυτή η αναγνώριση, αποτελεί στίγμα για την Ευρώπη"
Πολύ καλός ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και το επίπεδο πολιτικού λόγου στην Ευρώπη, πολύ χαμηλό! Ειλικρινά, ο πολιτικός διάλογος μεταξύ μας, εδώ στην Ελλάδα, στα κοινωνικά δίκτυα, στις οργανώσεις της Αριστεράς  και οχι μόνο, είναι πολύ μπροστά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!
 
Phgh:anemosantistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.