Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Στον αναπτυξιακό νόμο επενδυτικό σχέδιο της Τέρνα Λευκόλιθοι στο Μαντούδι

Εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης Τέρνα Λευκόλιθοι ΑΕ στην κατηγορία της γενικής επιχειρηματικότητας των γενικών επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου, όπως ορίζει η απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.
Συγκεκριμένα, με την απόφαση του υφυπουργού, «εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3908/2011, όπως ισχύει, και ειδικότερα στην κατηγορία της γενικής επιχειρηματικότητας των
γενικών επενδυτικών σχεδίων του άρθρου 6 αυτού, επενδυτικού σχεδίου (Περίοδος Α ́ 2014) της επιχείρησης Τέρνα Λευκόλιθοι ΑΜΕΤΒΕ (με δ.τ. Τέρνα Λευκόλιθοι ΑΕ), που αφορά στην ανέγερση εγκαταστάσεων νέας βιομηχανικής μονάδας παραγωγής δίπυρης Μαγνησίας, παραγωγικής δυναμικότητας 95.000 μτ/έτος στην ΒΕΠΕ ∆.Μαντουδίου (ΚΑ∆ 2008 κύριου κλάδου δραστηριότητας: 08.99.29), της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Νομός Ευβοίας), συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 29.830.000 ευρώ.
Η συνολική ενίσχυση ανέρχεται σε 10.440.500 ευρώ, ήτοι ποσοστό 35% του ενισχυόμενου κόστους και χορηγείται με τη μορφή της επιχορήγησης.
 Ο αριθμός των νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης μετά το δεύτερο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωσή της, ανέρχονται σε 60, που αντιστοιχούν σε 60 ετήσιες μονάδες εργασίας (ΕΜΕ)».
Στην απόφαση αναφέρεται ότι το επενδυτικό σχέδιο έλαβε 50,60 βαθμούς στη βαθμολόγηση των κριτηρίων και συγκεντρώνει την ελάχιστη βαθμολογία για την Κατηγορία Ενισχύσεων, στην οποία έχει υποβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.