Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Συστήθηκε και συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ την Δευτέρα 3
Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 μ.μ. στο Κτίριο Μελά στη Λίμνη σύμφωνα με το άρθρο 76
παρ. 3 του Ν.3852/2010 για τη συζήτηση και γνωμοδότηση στα παρακάτω θέματα της
ημερήσιας διάταξης.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία η συνεδρίαση θα επαναληφθεί
την αμέσως επόμενη εργάσιμη μέρα, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 μ.μ. στο
Κτίριο Μελά στη Λίμνη.

1. Γνωμοδότηση επί του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2015.
2. Γνωμοδότηση σχετικά με την Κατάρτιση Προϋπολογισμού 2015.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρ.Καλυβιώτης    

 Μέλη Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  

1. Αλιευτικός Σύλλογος Μαντουδίου με εκπρόσωπο τον Αλαφάκη Γεώργιο

2. Ένωση Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τακτικό μέλος η Ευαγγελία Αλεξανδρίδη και αναπληρωματικό ο Στέφανος Βαλλής

3. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Λίμνης, τακτικό μέλος Γεραλής Νικόλαος και αναπληρωματικό η Πλέρου Κατερίνα.

4. Προοδευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ζ.Πηγής, τακτικό μέλος Παπαγγελής Αργύριος και αναπληρωματικό μέλος Σταματίου Βασίλειος.

5. Πολιτιστικός Περιβ/κός Σύλλογος Πηλίου, τακτικό μέλος Μαρίνου Μιχαήλ και αναπληρωματικό μέλος Μηνές Ιωάννης.

6. Χριστιανικός Σύλλογος Μαντουδίου, τακτικό μέλος Χονδρογιάννη Αναστασία και αναπληρωματικό μέλος Αγγελή Αιμιλία.

7. Σύλλογος Σαρακατσάνων Βορειοκεντρικής Εύβοιας, τακτικό μέλος Ζαργάνη Ευάγγελο και αναπληρωματικό μέλος Μύταλας Ιωάννης.

8. Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Μαντουδίου και Περιχώρων, τακτικό μέλος Ψαραδόπουλος Ιωάννης και αναπληρωματικό μέλος Τσικλής Γεώργιος.

9. Α.Ε. Κηρίνθου, με εκπρόσωπο τον Καταραχιά Νικόλαο.

10. Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων Πηλίου, τακτικό μέλος Σκλαβούνος Αθανάσιος και αναπληρωματικό μέλος Τσούμαρης Αθανάσιος.

11. Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Προκοπίου, τακτικό μέλος Βετσονούρης Δημήτριος και αναπληρωματικό μέλος Χατζηαλεξίου Γεώργιος.

12. Σύλλογος Περιβάλλον Πολιτισμός Kireas.org,τακτικό μέλος Πηνελόπη Λυμπέρη – Τσιπτσή και αναπληρωματικά μέλη Γεώργιος Μπαλαμπάνης και Μαρία Στεφανιώτου.

13. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λίμνης, τακτικό μέλος Ευάγγελος Γεωργατζής και αναπληρωματικό μέλος Αργυρώ Φουντούλη.

14. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μαντουδίου, τακτικό μέλος Δημητράκη Μαρίνα και αναπληρωματικό μέλος Νίκη Τσόνη.

15. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2/Θ Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Λίμνης, τακτικό μέλος Παπαθανασίου Ευτυχία και αναπληρωματικό μέλος Πασσάς Δημήτριος.

16. Σωματείο Επαγγελματιών Παραλίας Αγίας Άννας Ευβοίας «Ο Άγιος Βασίλειος», τακτικό μέλος Λέκκας Χρήστος και αναπληρωματικό μέλος Γεωργουσόπουλος Απόστολος.

17. Α.Ο. Άρης Αγίας Άννας, τακτικό μέλος Κεραμιώτης Χρήστος και αναπληρωματικό μέλος Σπανόπουλος Θεόδωρος.

18. Αγροτικός Συνεταιρισμός Ροβιών, τακτικό μέλος Βαλλής Στέφανος και αναπληρωματικό μέλος Βαλλής Νικόλαος.

19. Χορευτικός Όμιλος «Το Λύμνι», τακτικό μέλος Κωνσταντίνος Καλιντέρη και αναπληρωματικό μέλος Γεώργιος Φλώκος.

20. Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Μαντουδίου, τακτικό μέλος Καραμήτσος Γεώργιος και αναπληρωματικό μέλος Χονδρογιάννης Γεώργιος.

21. Σύλλογος Περιβάλλον – Πολιτισμός Ελυμνίων «Μάκιστος», τακτικό μέλος Ψαρρός Ιωάννης και αναπληρωματικό μέλος Γαρυφάλλου Νίκος.


22. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας, τακτικό μέλος Βοκορόκου Ζωή και αναπληρωματικό μέλος Σταμούλος Γεώργιος.

23. Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Προκοπίου, τακτικό μέλος Δεγερμετζόγλου Γεωργία και αναπληρωματικό μέλος Μπαλατσός Απόστολος.

24. Ομάδα Τοπικής Πρωτοβουλίας Ροβιών, τακτικό μέλος Χαλαστή Ζωή και αναπληρωματικό μέλος Ρούσσου Ελένη.

25. Ναυτικός Όμιλος Λίμνης Ευβοίας, τακτικό μέλος Διαμαντή Διαμαντή και αναπληρωματικό μέλος Αγιασοφίτη Ιωάννα.

26. Π.Α.Σ. Ολυμπιακός Λίμνης, τακτικό μέλος Αφενδρή Μαγδαληνή και αναπληρωματικό μέλος Ρωττούς Θεόφιλος.

27. Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαντουδίου «Ο Μάκιστος», τακτικό μέλος Κυριάκος Πύθουλας και αναπληρωματικό μέλος Γεώργιος Δελφής.

28. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Επαγγελματική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών,  τακτικό μέλος Μαυρομάτης Στέλιος και αναπληρωματικό μέλος Βαρτζη Μαρία.

29. Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Περιφερειακό Τμήμα Ν. Ευβοίας, τακτικό μέλος Παπατριανταφύλλου Βασίλειος και Παπαγγελής Ιωάννης.

30. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς, τακτικό μέλος Δήμητρα Λίτσα και αναπληρωματικό μέλος Νίκη Κομποθανάση.

 Η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη του ποσοστού 1/3 εκπροσώπων των δημοτών εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους και των εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

(διεξήχθη κλήρωση για την ανάδειξη των δέκα δημοτών)
1. Αναγνώστου Παναγιώτης του Θεοχάρη (Νηλέως)
2. Αναστασίου Ευάγγελος του Ιωάννη (Αγία Άννα)
3. Γεωργαντζή Ευαγγελία του Ιωάννη (Κουρκουλοί)
4. Αγγελάκης Δημήτριος του Δημητρίου (Λίμνη)
5. Πετρίδου Μάρω (Ελυμνίων)
6. Κομποθανάσης Αθανάσιος (Ελυμνίων)
7. Αναστασίου Γιώργος (Κηρέως)
8. Ρούμπος Βασίλειος του Ιωάννη(Κηρέως)
9. Καρατζάς Βασίλειος του Ιωάννη(Κηρέως)
10. Καραδήμου Μαρία (Κηρέως)

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:

α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.

γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει  γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.

Η διατύπωση γνώμης από τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες, μέσω διαδικτύου.

Οι προτάσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης συγκεντρώνονται και συστηματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και παρουσιάζονται από τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης κατά την αντίστοιχη συνεδρίασή της.

3.Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις (3) μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση. Η πρόσκληση κοινοποιείται στα μέλη με κάθε πρόσφορο μέσο επτά (7) εργάσιμες ημέρες πριν τη συνεδρίαση και περιλαμβάνει την ημερήσια διάταξη, τον τόπο, την ημερομηνία και την ώρα της συνεδρίασης και συνοδεύεται από εισήγηση επί των υπό συζήτηση
θεμάτων. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία. Η γραμματειακή υποστήριξη της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου και
τηρούνται πρακτικά. Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης διατυπώνει τη γνώμη της μετά από σχετική συζήτηση. Στην εισήγησή της αναγράφονται όλες οι γνώμες που διατυπώνονται.

4.Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να ψηφίζει σχετικό κανονισμό διαβούλευσης, ο οποίος ρυθμίζει όλα τα θέματα τα σχετικά με τις διαδικασίες διαβούλευσης, τη συμμετοχή φορέων και πολιτών σε αυτή, καθώς και την παρουσίαση των πορισμάτων της διαβούλευσης στο αρμόδιο όργανο του δήμου.»

Στην εγκ. 59/74896/30.12.2010 του ΥΠ.ΕΣ.Α.&Η.Δ. διευκρινίζεται ότι η απαρίθμηση των φορέων, που δύνανται να συμμετάσχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης κατά την παρ.1 του άρθρου 76 του Ν.3852/2010, είναι ενδεικτική και στην επιτροπή μπορούν να κληθούν να συμμετάσχουν
φορείς, σύλλογοι ή οργανώσεις που υφίστανται και δρουν στο δήμο.
Επιπλέον, στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων δημοτών που θα ορισθούν, μετά από κλήρωση, επιπλέον μέλη της επιτροπής κυμαίνεται από οκτώ (8) έως δεκαεφτά (17) ανάλογα με τα μέλη των φορέων που ορίζονται σ' αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.