Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Mεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση με σαρωτικές μετακινήσεις προσωπικού



Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Εθνος», το επόμενο εξάμηνο αναμένεται να θεσμοθετηθεί ο χάρτης αλλαγών στον κρατικό μηχανισμό,ο οποίος περιλαμβάνει τη διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων για τα υπουργεία και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που θα δώσει το πράσινο φως για τις μετακινήσεις από το κράτος σε δήμους και περιφέρειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση σχεδιάζει την αντικατάσταση των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων με νέες ευέλικτες δομές μεταξύ του κεντρικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τις επτά αποκεντρωμένες διοικήσεις θα μεταφερθούν αρμοδιότητες, πόροι και προσωπικό στους ΟΤΑ.
Κύκλοι του υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τονίζουν ότι η εφαρμογή δεν θα συνοδευτεί από απολύσεις, αλλά υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικό εντός των ορίων των νομών που ήδη απασχολούνται.
Κατά την εφημερίδα, οι αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση θα περιλαμβάνουν:
Τα υπουργεία θα κρατήσουν μόνο τις επιτελικές αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών – με το αντίστοιχο προσωπικό- στις περιφέρειες και στους δήμους.
Στις νέες δομές, στις οποίες θα ηγούνται στελέχη του κρατικού μηχανισμού, θα περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες των Ελεγκτών Νομιμότητας που θα ασχολούνται με τους ελέγχους των οικονομικών πράξεων.
Στους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων σχεδιάζεται ένα σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων ομοειδών οργανισμών που δεν θα συνοδεύονται από απολύσεις, αλλά από μετακινήσεις προσωπικού.
Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση, θα διαμορφωθεί στα πρότυπα του γαλλικού μοντέλου και αναμένεται μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού να έχει θεσμοθετηθεί το νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού. Δεν θα περιλαμβάνονται γραπτές εξετάσεις αλλά σταθερά κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφίων για μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.