Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ο Δήμαρχος για τη λειτουργία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μαντουδίου

Με την παρούσα θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας για την αναξιοπιστία και τον εμπαιγμό της Διοίκησης του Ι.Κ.Α., σχετικά με τη λειτουργία του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μαντουδίου και συγκεκριμένα:
Με την με αρ.πρωτ. Υ10/54/30-04-2014 απόφαση Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συστήθηκε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης στο Μαντούδι.
Με την αριθμ. 145/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας (συνεδρίαση 30-06-2014), ανακλήθηκε η αριθμ. 116/2014 προηγούμενη απόφαση Δ.Σ. και εγκρίνει την δωρεάν παραχώρηση ισόγειου γραφείου στο Δημοτικό Κατάστημα της Τ.Κ. Μαντουδίου για τη στέγαση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μαντουδίου.
Με την με αρ.πρωτ. Υ10/077/2679/13-08-2014 (ορθή επανάληψη) απόφαση Υποδιοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εγκρίνει την αποδοχή της παραχώρησης χρήσης από το Δήμο μας.
Στις 06 Φεβρουαρίου 2015 υπογράφηκε Σύμβαση Δωρεάν Παραχώρησης Χρήσης Ακινήτου μεταξύ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Δήμου μας.
Επίσης, στις 06 Φεβρουαρίου 2015 υπογράφηκε Πρωτόκολλο Παράδοσης – Παραλαβής και παραδόθηκε από το Δήμο, στην Ειδική Επιτροπή παραλαβής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο χώρος για τη στέγαση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μαντουδίου.
Μετά από αλλεπάλληλες, αλλά άκαρπες, τηλεφωνικές οχλήσεις του κ. Δημάρχου προς τη Διοίκηση του Ι.Κ.Α., για τη στελέχωση και λειτουργία του Γραφείου Ι.Κ.Α. Μαντουδίου, ο Δήμος απέστειλε το με αρ.πρωτ. 2609/13-03-2015 έγγραφό του στον Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να στελεχώσει & να λειτουργήσει άμεσα το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μαντουδίου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι Δημότες μας. Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε και στην Υποδιεύθυνση Στέγασης της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ιστιαίας.
Σε απάντηση του ανωτέρω από 13/03/2015 εγγράφου μας, το Τμήμα Κατάστασης Προσωπικού της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με το με αρ.πρωτ. Γ23/124/22-06-2015 έγγραφό του, γνωρίζει στο Δήμο μας ότι: «αρμόδιος για να κρίνει για το ποιοι και πόσοι υπάλληλοι θα παραμείνουν στα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης είναι ο Διευθυντής του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ιστιαίας.»

Με βάση τα ανωτέρω διαφαίνεται ότι το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. δεν έχει πρόθεση να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα με το Δήμο μας, για τη στελέχωση και λειτουργία του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. Μαντουδίου, με ότι συνεπάγεται σε βάρος των συνδημοτών μας.
Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε
τους κ.κ. Υπουργούς και Βουλευτές του Νομού μας, τον κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Ν. Ευβοίας και κάθε άλλο αρμόδιο παράγοντα όπως, μαζί με το Δήμο, ασκήσουν πίεση με κάθε τρόπο, προς τους αρμόδιους του Ι.Κ.Α., με σκοπό να λειτουργήσει άμεσα το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Μαντουδίου. 


Λίμνη, 06 Ιουλίου 2015
Ο Δήμαρχος
Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.