Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Σ Υ Γ Ν Ω Μ Η του Δημάρχου !

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του Δημάρχου, προάσπισης των αρχών της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας (παρ.1, άρθρο 58 του Ν. 3852/2010) με την παρούσα ανακοίνωση ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου μας και συγχρόνως ζητάμε δημόσια συγνώμη από όλους που προσέφεραν χρήματα για την αγορά ασθενοφόρου, η οποία ουδέποτε υλοποιήθηκε από το Δήμο και συγκεκριμένα:

1. Στις 05/09/1996 ανοίχτηκε λογαριασμός ταμιευτηρίου στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος με αριθμό 404/602454-89 στο όνομα του Δήμου Λίμνης – Ελυμνίων και έκλεισε στις 25/06/2012.
2. Ο λογαριασμός αυτός ήταν «ειδικού σκοπού» και ανοίχτηκε για την αγορά και συντήρηση ενός ασθενοφόρου αυτοκινήτου για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.
3. Στο λογαριασμό γίνονταν αρχικά καταθέσεις – δωρεές από επώνυμους και ανώνυμους πολίτες και στη συνέχεια γίνονταν και καταθέσεις μισθωμάτων με βάση υπογραφείσα σύμβαση μίσθωσης ακινήτου, μεταξύ του Δήμου και εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.
4. Κατατέθηκαν στο λογαριασμό (πλέον τόκων μείον φόροι) συνολικά #59.430,36# € και έγιναν ισόποσες αναλήψεις την περίοδο από 20/12/2000 μέχρι 25/06/2012, ημερομηνία που έκλεισε ο λογαριασμός.
5. Ο λογαριασμός αυτός, ουδέποτε εμφανίστηκε στα λογιστικά και ταμιακά βιβλία του Δήμου. Τον διαχειριζόταν αποκλειστικά ο εκάστοτε Δήμαρχος.
6. Ουδέποτε υλοποιήθηκε ο σκοπός που ανοίχτηκε ο λογαριασμός, καθόσον ουδέποτε δαπανήθηκαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την αγορά ασθενοφόρου.
7. Για τον εν λόγω λογαριασμό έλαβε γνώση ο Δήμος με την από 23/10/2012 επιστολή της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, μετά από αίτημα του ορκωτού λογιστή, κατά τον έλεγχο του ισολογισμού του Δήμου έτους 2011, που του ανατέθηκε επίσημα από την τότε Δημοτική Αρχή.
8. Η νέα Δημοτική Αρχή έλαβε γνώση του θέματος τον Σεπτέμβριο 2014, μετά από όχληση της μισθώτριας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, η οποία αναζητούσε λογαριασμό να καταθέσει τα μισθώματα, καθόσον ο επίμαχος λογαριασμός είχε κλείσει στις 25/06/2012, χωρίς να ενημερωθεί η μισθώτρια και χωρίς να της γνωρίσουν που να καταθέτει τα μισθώματα.
9. Ο Δήμαρχος το Νοέμβριο 2014 ζήτησε με επιστολές του την βοήθεια και συνεργασία των Δημάρχων που διαχειρίστηκαν τον λογαριασμό. Οι Δήμαρχοι που έκαναν αναλήψεις από τον λογαριασμό αυτό απάντησαν εγγράφως, χωρίς να υπάρξει πρόοδος στη διευθέτηση του θέματος.
10. Όλα τα ανωτέρω και άλλα αξιόλογα στοιχεία προκύπτουν από επίσημα έγγραφα που υπάρχουν στο Δήμο.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή αισθάνεται την υποχρέωση, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, να ευχαριστήσει τους πολίτες που κατέθεσαν τις δωρεές τους στο λογαριασμό αυτό και συγχρόνως τους ζητά δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ, που ο Δήμος δεν υπήρξε συνεπής να υλοποιήσει τον «ειδικό σκοπό» της αγοράς ασθενοφόρου.

Επειδή οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου ουδεμία ανάμειξη έχουν στον επίμαχο λογαριασμό.

Επειδή οι προσπάθειες που έγιναν τον τελευταίο χρόνο απέβησαν άκαρπες για την τακτοποίηση της υπόθεσης.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, να αιτιολογηθούν τα ποσά που αναλήφθηκαν από το λογαριασμό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναζητηθούν τα χρήματα προκειμένου να επιστραφούν στο Δήμο για την υλοποίηση του ειδικού σκοπού.
Λίμνη, 03 Νοεμβρίου 2015
Ο Δήμαρχος
Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.