Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Σαν σήμερα 21 Μάρτη 2008


21 Μαρτίου 2008-Πλατεία Μαντουδίου
Σήμερα Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008 όλοι εμείς οι πολίτες του Δήμου Κηρέως και όλης της Εύβοιας που συμμετείχαμε στο

μεγαλειώδες συλλαλητήριο ενάντια στο Λιθάνθρακα που διοργάνωσε η
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ
Ο Τσίπρας στο Μαντούδι
1. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, και τους λέμε ότι
· δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια για κατασκευή και λειτουργία λιθανθρακικού εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή μας,
· δεν ανεχόμαστε να λαμβάνονται ερήμην μας αποφάσεις κρίσιμες για τις ζωές μας, τον τόπο και το μέλλον των παιδιών μας.
mantoudi-gymnasio (alkistis Lamprou)
Τους καλούμε να στραφούν σε άλλους τρόπους, σε άλλες μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα σέβονται το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, δεν θα βλάπτουν τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους. και θα προσφέρουν φθηνή ενέργεια για τις ανάγκες των καταναλωτών. Η ενέργεια είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και στον τρόπο παραγωγή της.

mantoudi-Lykeio(stathis kentris)
2. Επιστρέφουμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης τα ρυπογόνα σχέδια και αντιπροτείνουμε μια άλλη ανάπτυξη για την περιοχή μας, μέσα από ήπιες δραστηριότητες, που θα σέβονται και θα αναδεικνύουν το περιβάλλον και τον τόπο μας. Διεκδικούμε την στήριξη της Βόρειας Εύβοιας με οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των επαγγελματιών, των αγροτοτουριστικών μονάδων, των μικρών βιοτεχνιών και γενικά των καθαρών δραστηριοτήτων.
 
3. Ζητάμε από την Πολιτεία να κοιτάξει επιτέλους την Εύβοια. Βρισκόμαστε δίπλα στην Αθήνα, αλλά για δεκάδες χρόνια είμαστε εντελώς ξεχασμένοι από την κεντρική διοίκηση. Επιτέλους,
· κατασκευάστε άμεσα το νέο δρόμο Χαλκίδα – Ψαχνά – Στροφυλιά – Ιστιαία
· ολοκληρώστε το Λιμάνι Μαντουδίου.
· Αναβαθμίστε, ενισχύστε με γιατρούς το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και δημιουργήστε Νοσοκομείο στην Ιστιαία.















 4. Ζητάμε την λήψη άμεσων μέτρων, το καλοκαίρι έφτασε, για να διασώσουμε το δασικό μας πλούτο, το τεράστιο πευκοδάσος της Βόρειας Εύβοιας, που παραμένει απροστάτευτο, έρμαιο του κάθε εμπρηστή. Λέμε στην κεντρική διοίκηση: ξυπνήστε πριν είναι αργά, πριν καταστραφεί ένας από τους ελάχιστους πλέον, εναπομείναντες δασικούς πνεύμονες της χώρας μας.

5. Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Ανάπτυξης να ακούσουν επιτέλους τις σφοδρές αντιδράσεις χιλιάδων πολιτών από όλη τη Χώρα που αρνούνται τα σχέδια για Λιθανθρακικές Μονάδες Ηλεκτροπαραγωγής.
Τους υπενθυμίζουμε ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Τους προειδοποιούμε ότι το κύμα των χιλιάδων πολιτών από το Μαντούδι και την Εύβοια, τον Αστακό, την Αντίκυρα, το Δίστομο και το Κυριάκι, τον Αλμυρό και την Καβάλα που αντιδρούν, έχει ενωθεί και θα γίνει «τσουνάμι» που θα πνίξει τα σχέδια για λιθανθρακικές μονάδες.
6. Καλούμε τους Βουλευτές όλης της Χώρας, όλων των Κομμάτων, ιδιαίτερα όμως τους Ευβοείς Βουλευτές να πάρουν το μήνυμα του συλλαλητηρίου, να σταθούν αντάξιοι εκπρόσωποί μας και να αντισταθούν με όλα τα μέσα, με όλους τους τρόπους στα λιθανθρακικά σχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης. Έχουν τη δύναμη να τα αποτρέψουν και τους ζητάμε να το πράξουν.
7. Αυτός ο τόπος έχει πικρή εμπειρία από διάφορους «σωτήρες» οι οποίοι, κατά καιρούς, ήρθαν, πήραν και έφυγαν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια, ανεργία και υποβάθμιση.
Εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Κηρέως και της Εύβοιας, οι πολίτες αυτής της Χώρας ορθώνουμε ανάστημα. Αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη που εμείς θέλουμε, για να κερδίσουμε την υγεία, τη ζωή, το αύριο και το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.
Ο Δήμος Κηρέως αναλαμβάνει να κοινοποιήσει το παρόν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στα Μ.Μ.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.