Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Τι γιορτάζουμε του Αγίου Πνεύματος;


19-6-2016 Το Εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος στη πλατεία Μαντουδίου
.
Η εορτή της Πεντηκοστής είναι εορτή της Αγίας Τριάδος, αφού με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος μαθαίνουμε ότι ο Θεός είναι Τριαδικός. Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος έγινε κατά την ημέρα της Κυριακής.
Ο υμνογράφος αποκαλεί την Πεντηκοστή τελευταία εορτή από πλευράς αναπλάσεως και ανακαινίσεως του ανθρώπου: “Την μεθέορτον πιστοί και τελευταίαν εορτήν εορτάσωμεν φαιδρώς, αύτη εστί Πεντηκοστή, επαγγελίας συμπλήρωσις και προθεσμία”.

Την Κυριακή λοιπόν εορτάζουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή, εκείνη την ημέρα ήλθε το Άγιο Πνεύμα στους Μαθητές του Χριστού.

Την Δευτέρα εορτάζουμε πάλι την Αγία Τριάδα αφού γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι κοινή είναι η ενέργεια του Τριαδικού Θεού και ποτέ δεν μπορεί να χωρισθή και να απομονωθή ένα Πρόσωπο από τα άλλα Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος. Όμως οι άγιοι Πατέρες μας πού έβαλαν σε άριστη σειρά και τάξη όλα τα θέματα της πίστεως μας, για να δώσουν τιμή στο Άγιο Πνεύμα, όρισαν να το εορτάζουμε και κατά την Πεντηκοστή, αλλά και ξεχωριστά σήμερα.

Επειδή, λοιπόν, οι Άγιοι Πατέρες θεώρησαν καλό να ξεχωρίσουν τις γιορτές για να τιμήσουν με τον τρόπο αυτό το μεγαλείο του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, γι’ αυτό την επομένη της Πεντηκοστής, την Δευτέρα, εορτάζουμε

Πηγή
 

1 σχόλιο:

  1. Γιάννης Παπαδόπουλος21 Ιουνίου, 2016 12:48

    Ηρθα για τριήμερο στην Βόρεια Ευβοια ένα μέρος που όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια λόγω κρίσης. Ποντάρουμε στο να αποφεύγουμε έτσι έξοδα για πλοία καράβια. Δυστυχώς οι εντυπώσεις μου από την περιοχή δεν ήταν οι καλύτερες. Τουλάχιστον 2 δεκαετίες πίσω σε θέματα υποδομών. Οι παραλίες που επισκέφτηκα Κυμάσι και Κρύα Βρύση ήταν κάτω του μετρίου. Η Κρύα Βρύση δεν θα έπρεπε καν να λέγεται παραλία, αλλά Χωματερή. Είμαι σίγουρος ότι αν έρθουν και αγοράσουν τις παραλίες Γερμανοί ή Γάλλοι θα κάνουν θαύματα, προφανώς ο Δήμος σας είναι προκλητικά απόντες. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.