Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Η παράταξη Στεργίου καταγγέλλει τον Δήμαρχο Καλυβιώτη

Μετά από πολύ υπομονή αλλά και ανοχή, βρισκόμαστε δυστυχώς στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Χρήστου Καλυβιώτη,
ο οποίος από την ανάληψη των καθηκόντων ως Δήμαρχος διακατεχόμενος από τα εγωιστικά του σύνδρομα, επιδεικνύει ασέβεια στο κορυφαίο όργανο διοίκησης του Δήμου το Δημοτικό Συμβούλιο, διακόπτοντας και προσβάλλοντας κατ’ εξακολούθηση τόσο τον Πρόεδρο όσο και τα μέλη του συλλογικού
οργάνου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση και σεβασμό ούτε στις αιρετές γυναίκες, εργαζόμενες, μητέρες με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις οι οποίες υπηρετούν με συνέπεια και υπευθυνότητα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χρησιμοποιώντας πολλές φορές προκλητικές και προσβλητικές εκφράσεις με αποτέλεσμα να μετατρέπει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από πεδίο δημιουργικής συζήτησης και ανταλλαγής – σύνθεσης ιδεών και προτάσεων προς όφελος του τόπου και των πολιτών σε πεδίο αντιπαραθέσεων και έντονων διαπληκτισμών, επιλέγοντας στην συνέχεια τον δρόμο της φυγής από τις συνεδριάσεις του οργάνου, αφήνοντας πολλά θέματα καίριας σημασίας χωρίς συζήτηση και λήψη απόφασης, αφού είναι ο κύριος εισηγητής πολλών εξ’ αυτών.

Η κατρακύλα και ο εκτροχιασμός της δημοτικής αρχής του κ. Καλυβιώτη δυστυχώς δεν έχει σταματημό. Μέχρι χθες είχαμε φραστικές απειλές και προσβολές, από τις 04/10/2016 προστέθηκαν νταηλίκια και χειροδικίες αφού κατά το πέρας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος του κ. Καλυβιώτη επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δημοτικό σύμβουλο. 
Την κύρια ευθύνη για όλες αυτές τις ενέργειες που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν το Δήμο μας και μόνο καταδικαστέες είναι την έχει ο κ. Δήμαρχος αφού μονίμως πυροδοτεί τέτοιες ενέργειες που αμαυρώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Γνωρίζοντας πλήρως τα καθήκοντά μας ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κυρίως την ευθύνη απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν και μας ανέθεσαν την ευθύνη να τους υπηρετήσουμε καθώς επίσης και την υποχρέωση να διατηρήσουμε και διαφυλάξουμε το κύρος του συλλογικού οργάνου αλλά και το κύρος και την αξιοπρέπεια ημών, δηλώνουμε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο πως από τούδε και στο εξής δεν έχουμε καμία πρόθεση αποδοχής των πρακτικών απαξίωσης, ευτελισμού και υποβάθμισης του θεσμικού μας ρόλου. 

Επειδή όπως προαναφέραμε η υπομονή και η ανοχή μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καλούμε τον κ. Δήμαρχο να βάλει τέλος στις πρακτικές παλαιάς κοπής που χρησιμοποιεί, να κατανοήσει τον ρόλο του και παράλληλα να επιδείξει τον δέοντα σεβασμό στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και να επιτρέψει σ’ αυτά να ασκήσουν το ρόλο τους, τα καθήκοντά τους και τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία. 

Η δίχρονη και πλέον θητεία του κ. Καλυβιώτη δυστυχώς δεν έχει προσθέσει τίποτε θετικό στο Δήμο μας, αντίθετα με τις πρακτικές του και τις μεθοδεύσεις του έχει απολέσει κεκτημένα τα οποία είχαν περιέλθει σ’ αυτόν μετά από χρόνιες και επίπονες προσπάθειες των προηγούμενων δημοτικών αρχών.
Όλα αυτά τα οποία έχουν μέχρι σήμερα διαδραματιστεί στο Δήμο μας, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο να ελπίζουμε πως το μέλλον θα είναι αισιόδοξο για τον τόπο και του πολίτες.


Για την Δημοτική Παράταξη
της Μείζονος Αντιπολίτευσης
«ΝΕΑ ΠΝΟΗ»


Γιάννης Στεργίου
Γιάννης Καντζούρας
Σοφία Κωνσταντάκη - Φλώκου
Κική Στέφου
Ελπίδα Ψαρρού
Γιάννης Κανελλόπουλος

Γιάννης Μουργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.