Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Tελετή παράδοσης της Κινητής Ιατρικής Μονάδας -ΠΕΜΠΤΗ 27 Οκτωβρίου 2016 στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

Οι γιατροί Μισέλ Ντεγκέλντρ, Χριστίνα Σανιδά, Θεόδωρος Πλέρος και Πάτρικ Βανάλφεν .Ενα ιδιαίτερο μεγάλο ευχαριστώ στο συμπατριώτη μας, με καταγωγή από την Κήρινθο, Θεόδωρο Πλέρο, εμπνευστή και υπεύθυνο της ΔΡΑΣΗΣ για την ΕΥΒΟΙΑ.
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ την ΠΕΜΠΤΗ 27 Οκτωβρίου 2016, στις 11:00 π.μ. στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ, στην τελετή παράδοσης της Κινητής Ιατρικής Μονάδας με την επωνυμία «ΑΡΓΩ 1» που προσφέρει το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ (SAINT PIERRE) ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ στα πλαίσια της ΔΡΑΣΗΣ «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» .


Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο SAINT PIERRE έχει δημιουργήσει ένα Ίδρυμα, με Δράσεις Ιατρικής Αλληλεγγύης ανά τον κόσμο, περιλαμβάνοντας και τη χώρα μας. Η Δράση «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ξεκίνησε εκστρατεία κινητοποίησης Βέλγων Ιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και πολιτών υπέρ των ελληνικών οικογενειών με το σύνθημα «Το δικαίωμα στην υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα!». Το σκέλος της ΔΡΑΣΗΣ για την ΕΥΒΟΙΑ, αφορά την περιοχή μας και έχει ως στόχο την βοήθεια και υποστήριξη των κατοίκων του Δήμου μας, προσφέροντας εξοπλισμό και τεχνογνωσία στους Γιατρούς του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, προκειμένου με τη σειρά τους να παράσχουν ιατρικές υπηρεσίες σε οικογένειες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και έχουν δύσκολη πρόσβαση σε υγειονομική φροντίδα. Έτσι, η ΔΡΑΣΗ, αγόρασε την Κινητή Ιατρική Μονάδα ΑΡΓΩ 1 εξοπλισμένη με καρδιογράφο, υπερηχογράφο, φορητό σπιρόμετρο, φορητό αναλυτή και παράλληλα εκπαίδευσε Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου στη χρήση της.

Τη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στις 11:00 π.μ., ο Δήμος μας υποδέχεται τους εκπροσώπους του Ιδρύματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου SAINT PIERRE των Βρυξελλών που θα παραδώσουν στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου την Κινητή Ιατρική Μονάδα ΑΡΓΩ-1 . Υποδεχόμαστε :
την Αντιδήμαρχο των Βρυξελλών και Πρόεδρο του δικτύου Δημοσίων Νοσοκομείων των Βρυξελλών Κα Faouzia Harich,
την Πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου St Pierre των Βρυξελλών Κα Pascale Peraita,
τον Διευθυντή του Ιδρύματος St Pierre, Καθηγητή, Ιατρό Κο Michel Degueldre,
τον Γενικό Γραμματέα του Ιδρύματος St Pierre, Ιατρό Κο Patrick Vanalphen ο οποίος μετέφερε την κινητή ιατρική μονάδα από το Βέλγιο στην Ελλάδα,
την εκπρόσωπο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λιέγης και Πρόεδρο του Ασφαλιστικού Ταμείου Solidaris Κα Dominique Dauby,
• την Χαλκιδέα Ιατρό Πνευμονολόγο Κα Χριστίνα Σανιδά
το συμπατριώτη μας, με καταγωγή από την Κήρινθο, Γενικό Ιατρό, Κο Θεόδωρο Πλέρο, εμπνευστή και υπεύθυνο της ΔΡΑΣΗΣ για την ΕΥΒΟΙΑ.
Δημοσιογράφους που συνοδεύουν τη βέλγικη αποστολή

Ο Δήμος μας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσους εργάστηκαν στη ΔΡΑΣΗ «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» και ειδικότερα για την ΕΥΒΟΙΑ, σε αυτούς που συνέβαλαν στην προσφορά και λειτουργία της Κινητής Ιατρικής Μονάδας ΑΡΓΩ 1 στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και σε όλους αυτούς που με τη Δράση τους αναδεικνύουν τις αξίες, τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη των Λαών της Ευρώπης.
7 Οκτωβρίου 2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.