Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Να ενταχθεί το λιμάνι Μαντουδίου στη ναυσιπλοΐα της χώρας

Την επίσκεψη στελεχών της Επιθεώρησης πλοίων στο λιμάνι του Μαντουδίου, προτείνει ο Σίμος Κεδίκογλου, προκειμένου να ελεγχθεί η πρόοδος του έργου, αλλά και για την πρόληψη τυχόν παραλείψεων λεπτομερειών για την άνεση και διευκόλυνση της ναυσιπλοΐας.

Με ερώτηση, που κατέθεσε προς τους Υπουργούς: Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, ζητά να ενημερωθεί για το πώς προγραμματίζεται η ένταξη του νέου λιμένα στη ναυσιπλοΐα της χώρας, δεδομένου ότι σύντομα θα αναπτυχθεί και παραλιμενικός οικισμός.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι το λιμάνι στην παραλία του Μαντουδίου (Κυμάσι) αλλάζει εντελώς τα δεδομένα της προσόρμισης τόσο προς τις Β. Σποράδες και τον Παγασητικό κόλπο όσο και προς το ανατολικό Αιγαίο (Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος κ.λ.π), τη Β. Ελλάδα και Μαύρη Θάλασσα. Παράλληλα, είναι πρώτος παράγοντας οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. 
 Με τη χρήση του πορθμείου Αρκίτσας – Αιδηψού η Δυτική και Βόρεια Ελλάδα διευκολύνεται ιδιαίτερα για τις προσορμίσεις προς Βορρά και Ανατολή.
 Συνεπώς, είναι  αυτονόητο, ότι το λιμάνι θα επιδράσει πολύ θετικά στον τουρισμό αλλά και στη διοχέτευση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της βορειοκεντρικής Εύβοιας, προς νέες αγορές, καθώς ενοποιεί παραγωγικές δραστηριότητες Ανατολικής και Δυτικής και Νησιωτικής Ελλάδας και βοηθά καθοριστικά  τη μεταλλευτική παραγωγή του Μαντουδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.