Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

H γιορτή της λήξης των Κατηχητικών σχολείων, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κηρέως


Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά , την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 το απόγευμα, παρόντος του Δημάρχου κ. Χρήστου Καλυβιώτη, των τέως Δημάρχων κ. Προδρόμου Ενωτιάδη και κ.​ Γεωργίου Τριάντη καθώς και Δημοτικών Συμβούλων.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Μαντουδίου (που ασμένως παραχωρήθηκε από την Διευθύντρια κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου), οι σεβαστοί Πατέρες , με τους εθελοντές Κατηχητές, συνόδευσαν τα παιδιά των Κατηχητικών Συντροφιών των ενοριών τους, στο... «πανηγύρι της Αγάπης και της Χαράς» που έγινε θεσμός για την ευρύτερη περιοχή μας.
Την αυλαία άνοιξαν τα παιδιά του Προκοπίου, που με χοράρχη την κ. Βασιλική Ενωτιάδου, παρουσίασαν το μουσικό τους πρόγραμμα με άψογο αποτέλεσμα!
Στην συνέχεια οι ενορίες Πηλίου και Βλαχιάς μας κατέπληξαν ευχάριστα, παρουσιάζοντας ποιήματα, ύμνους και τραγούδια με κεντρικό άξονα την Παναγία ως πρότυπο με αφορμή την γιορτή της Μητέρας.

 Τον συντονισμό είχαν ο π. Βασίλειος Μάρκου με την ακούραστη κατηχήτρια και δασκάλα κ. Χρυσάνθη Κυριάκου.
Ακολούθησαν οι ενορίες Κηρίνθου, Σπαθαρίου και Ζωοδόχου Πηγής, που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και «ξεσήκωσαν» τον κόσμο. 

Για την διδασκαλία των χορών κοπίασε η γυμνάστρια κ. Ελένη Ματσούκα, υπό την αιγίδα του π. Δημητρίου Σταμούλου.
Τέλος η 3η γιορτή νεολαίας Ενοριών Κηρέως, ολοκληρώθηκε με τα παιδιά του Μαντουδίου, τα οποία υπό την καθοδήγηση του π. Νικολάου Μάρκου και της Νηπιαγωγού κ. Σοφίας Αθανασιάδου​, μας μετέφεραν στον κόσμο των «Αγγέλων», θυμίζοντάς μας, πόσο κοντά μας και συνεχώς δίπλα μας, βρίσκεται ο Φύλακας Άγγελός μας, έτοιμος αρωγός και συμπαραστάτης μέχρι της εσχάτης ημών αναπνοής.

Την εκδήλωση έκλεισε, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μάρκου που επαίνεσε την προσπάθεια των παιδιών αλλά και τους γονείς τους, που τα εμπιστεύονται στην αγκαλιά της Μητέρας Εκκλησίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.