Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Χάνουν τις επιδοτήσεις τους, όσοι κτηνοτρόφοι οφείλουν τέλη χορτονομής

Περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να τακτοποιήσουν βεβαιωμένες οφειλές που αφορούν τέλη μίσθωσης για βοσκήσιμες γαίες και να μη χάσουν τις επιδοτήσεις τους, δίνει υπουργική απόφαση Τσιρώνη στους κτηνοτρόφους.






Μη καταβολή της οφειλής των ετών 2016 και 2017 συνεπάγεται ανάκληση της κατανομής της βοσκήσιμης γαίας με απόφαση της Επιτροπής για το 2018.
Η τροποποιητική απόφαση έρχεται μετά από τα μαζικά αιτήματα παραγωγών και φορέων τους για παράταση στη στενή προθεσμία που έληγε στις 30 Ιουνίου κι ενώ ο υπουργός έχει προαναγγείλει νέο θεσμικό πλαίσιο, μέχρι το φθινόπωρο που βάζει τέλος στην «τεχνική λύση».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη μίσθωση βοσκήσιμων γαιών κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, εξέδωσε την Υπουργική Απόφαση «Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 1332/93570/23-08-2016 (Β΄ 2848) «Διαδικασία μίσθωσης βοσκήσιμων γαιών, συγκρότηση και λειτουργία επιτροπών ελέγχου χωροταξικής ορθότητας της κατανομής δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής, κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης» απόφασης του ΥΠΑΑΤ, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 558/39122/05-04-2017 (Β’ 1340) απόφαση του ΥΠΑΑΤ και ισχύει.

Πρόκειται για μια απόφαση που παρατείνει την πληρωμή μέχρι τέλους του 2017 και δίνει τη δυνατότητα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για μια μόνιμη και καθαρή λύση, με στόχο να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να αποτραπεί η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων σε όλη την επικράτεια Βρείτε εδώ τη σχετική Υπουργική Απόφασημε την Τροποποιητική απόφαση για τη μίσθωση βοσκήσιμων γαιών.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.