Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Το πρώτο 3D Street Art φεστιβάλ για παιδιά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται στη Β.Εύβοια, στο ανοιχτό γήπεδο basket Μαντουδίου

Την Παρασκευή 21.Ιουλίου στις 7μμ. καλούμε νέους και νέες να συμμετέχουν στο έργο τρισδιάστατης ζωγραφικής, 3D street art painting στα πλαίσια του Weak-end Festival, που θα πραγματοποιηθεί  στο ανοιχτό γήπεδο basket του Μαντουδίου Ευβοίας.

«Ονειρεύομαι μία χώρα στην οποία θα μπορώ να ζωγραφίσω τα όνειρά μου –τρισδιάστατα- με κιμωλίες στο έδαφος, χωρίς να έχω ανάγκη κανέναν. Χωρίς βία, φυλετικές διακρίσεις, κομματικά συμφέροντα και βανδαλισμούς.
Γιατί ξέρω, πως η τέχνη δεν μπορεί σίγουρα να αυξήσει τους μισθούς, να μειώσει την ανεργία ή τα προβλήματα της χώρας μου. Μπορεί όμως, να βάλει το χρώμα και τη φαντασία που έχουμε ανάγκη στην καθημερινή μας ζωή, ώστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Γιατί η έκφραση είναι ανθρώπινο δικαίωμα, όχι μόνο για τις μεγαλουπόλεις αλλά και για την επαρχία.»

Την Παρασκευή 21.Ιουλίου στις 7μμ. καλούμε νέους και νέες να συμμετέχουν στο έργο τρισδιάστατης ζωγραφικής, 3D street art painting στα πλαίσια του Weak-end Festival, που θα πραγματοποιηθεί δωρεάν στο ανοιχτό γήπεδο basket του Μαντουδίου Ευβοίας. Το μονοήμερο αυτό αυτόνομο φεστιβάλ θα κινηματογραφηθεί με σκοπό την ευαισθητοποίηση και παρότρυνση των νέων της επαρχίας να γνωρίσουν καινούριες μορφές τέχνης, καθώς αποτελεί και μία κίνηση προβολής όλων εκείνων των μη-αξιοποιήσιμων μέχρι σήμερα ιδεών και περιοχών της επαρχίας.


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Weak-end Festival (weak end = η παύση του αδυνάμου) ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015 με πρωτοβουλία της Εύας Λάμπρου (Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Παραγωγού Media της μη κερδοσκοπικής κολλεκτίβας Film E films&art) σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο Εξώστης και άλλων αυτόνομων επιχειρήσεων.

Εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας, κεραμικών, τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, καθώς και δημιουργικά εργαστήρια κολάζ για παιδιά, θαλάσσια σπορ, μουσικές βραδιές, διαγωνισμοί ζωγραφικής και κόμικ έχουν πραγματοποιηθεί τις δύο τελευταίες χρονιές δωρεάν στο Μαντούδι της Β.Εύβοιας με σκοπό την ανάδειξη, τη διάδοση και ενδυνάμωση της ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας σε επίπεδο τοπικό, περιφερειακό και διεθνές στους τομείς της μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου και το άλλων οπτικοακουστικών μέσων καθώς και των εικαστικών τεχνών.

Φέτος, θέλοντας να ενθαρρύνουμε τους νέους της επαρχίας να δημιουργήσουν, αφιερώνουμε μία ημέρα στην Street Αrt (τέχνη του δρόμου) καλώντας νέους και νέες ηλικίας 6-18 ετών, να συμμετέχουν στο πρώτο έργο τρισδιάστατης ζωγραφικής για παιδιά που λαμβάνει μέρος στην Ελλάδα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό γήπεδο basket του Μαντουδίου Βορείου Ευβοίας την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 στις 7 το απόγευμα.


Λίγα λόγια για την τέχνη του δρόμου:

Η Street Art ξεκίνησε στα μέσα του 19ου αιώνα ως μια μορφή έκφρασης και αντίδρασης συμμοριών. Σήμερα, η εξελιγμένη Street Art απέχει πολύ από αυτή την ιδέα. Αποτελεί μία νέα μορφή τέχνης που δεν αποσκοπεί στον βανδαλισμό της δημόσιας περιουσίας, αλλά είναι ένας ίσως από τους πιο έντονους και άμεσους τρόπους έκφρασης και δημιουργικότητας στην κοινωνία. Ιδρύματα, οργανώσεις και μουσεία έχουν φιλοτεχνήσει έργα street art καλλιτεχνών ανά τον κόσμο. Ποιος είναι άραγε εκείνος που δεν ξέρει τον πασίγνωστο Banksy?

Η διεθνής αναγνώριση της street art παγκοσμίως δεν έχει απλώς βοηθήσει στην αύξηση της δημοτικότητας της νέας Street Art αλλά έχει ενθαρρύνει και εμπνεύσει ένα νέο κύμα καλλιτεχνών κάθε ηλικίας να μεταμορφώσουν το γκρίζο των δρόμων σε κάτι ζωντανό.

Αν λοιπόν είστε αρκετά περίεργοι για να μάθετε περισσότερα και θέλετε να συμμετέχετε στο τρισδιάστατο αυτό έργο δηλώστε συμμετοχή και πάρτε δωρεάν το εισιτήριό σας είτε από το Βιβλιοπωλείο Εξώστης, στο Μαντούδι Ευβοίας, είτε ηλεκτρονικώς στα www.exostis.com και www.filmeart.com/weak.endfestival.

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές:

Η Film E films&art δρα στην Αθήνα, το Βερολίνο, το Παρίσι και άλλες πόλεις της Ευρώπης καθώς και την Ισπανία. Δημιουργήθηκε το 2010 από την Εύα Λάμπρου αναπτύσσοντας το όραμα και την προοπτική της έκφρασης και των ιδεών, της συνεργασίας, του πειραματισμού, της καινοτομίας και γενικά προτάσεων, που διευρύνουν και εξελίσσουν τις εκφραστικές δυνατότητες. Είναι μία μη-κερδοσκοπική καλλιτεχνική κολλεκτίβα που ενώνει δημιουργούς από διαφορετικούς κλάδους χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά εκφραστικά μέσα για δημιουργία. Με περισσότερες από 85 διαφορετικού τύπου καλλιτεχνικές διοργανώσεις στο ιστορικό της η Film E συνεχίζει το έργο της στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τη φιλική υποστήριξη αυτόνομων τοπικών επιχειρήσεων και φίλων της τέχνης.

Η Εύα Λάμπρου σπούδασε Μουσική κινηματογράφου, παραγωγή Media & Management στο Βερολίνο. Είναι η δημιουργός της Film E films&art, ενώ έχει δουλέψει ως καλλιτεχνική διευθύντρια για το περιοδικό Collage Art Street και τον πολυχώρο Platoon. Έχει οργανώσει και παρουσιάσει το Urbanscapes festival στην Αθήνα, το Παρίσι και το Βερολίνο, το Art beyond Benefits festival, ενώ είναι η ιδιοκτήτρια του 60Cobalt studio παραγωγής οπτικοακουστικών πρότζεκτ στο Βερολίνο. Ασχολείται με τη φωτογραφία, το βίντεο, τη μουσική κινηματογράφου και τις νέες μορφές τέχνης και επικοινωνίας.

Το Βιβλιοπωλείο Εξώστης είναι ένα από τα πιο εναλλακτικά Βιβλιοπωλεία της Εύβοιας. Από το 1993 έως και σήμερα, συνεχίζει να μένει πιστό στις ιδέες του περί γνώσης, έκφρασης και δημιουργίας προτρέπτοντας τις γενιές που μεγαλώνουν παρέα του να μη φοβούνται να εξερευνούν και να αξιοποιούν τις δυνατότητες που έχουν.

Λίγα λόγια για την περιοχή:

Μαντούδι Β.Ευβοίας: Η κωμόπολη αυτή βρίσκεται στο 58ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Χαλκίδας – Αιδηψού – Ιστιαίας. Aπέχει μόλις 1 ώρα από τη Χαλκίδα, 1 ώρα από την Αιδηψό, 22 λεπτά από τη Λίμνη Ευβοίας, 20 λεπτά από την Αγία Άννα, 20 λεπτά από το Πήλι και 13 λεπτά από το Προκόπι.



Ο επισκέπτης της περιοχής καταλήγει στο Μαντούδι ακολουθώντας το πιο όμορφο τμήμα της διαδρομής Χαλκίδας-Αιδηψού, που μετά το Προκόπι (όσιος Ιωάννης Ρώσσος) ακολουθεί παράλληλη πορεία με τον Ποταμό Κηρέα, διασχίζοντας ένα από τα ομορφότερα πλατανοδάση της Ελλάδας. Το Μαντούδι χτισμένο στην καρδιά της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 3 χλμ. από την υπέροχη αμμώδη αιγαιοπελαγίτικη ακτή Κυμάσι, παλαιού δαφνοπόταμου και Αμμίτσας. Κοντά στην παραλία αυτή άκμασε κατά τη βαθειά αρχαιότητα η θρυλική ευβοϊκή πόλη αρχαία Κήρινθος.



Πώς να φτάσετε εκεί:

Ερχόμενοι από την υψηλή γέφυρα στρίβετε δεξιά στη διασταύρωση της Λιαννής Άμμου όπου υπάρχει πινακίδα «προς Βόρεια Εύβοια». 5km μετά περνάτε μέσα από τη Ν.Αρτάκη, συνεχίζετε προς Ψαχνά και μετά από άλλα 5km φτάνετε σε ένα φανάρι «διχάλα» που βρίσκεται στην είσοδο των Ψαχνών, όπου εσείς πρέπει να πάτε αριστερά προς Όσιο Ιωάννη Ρώσσο. Στη συνέχεια περνάτε μέσα από μια περιοχή που ονομάζεται Καστέλλα και φτάνετε σε ένα ακόμα φανάρι στο οποίο πρέπει να συνεχίσετε ευθεία στην πινακίδα «προς Λ.Αιδηψού-Άγιο Ιωάννη Ρώσσο» .Συνεχίζεται μέχρι το χωριό Προκόπι. Στο Προκόπι στρίβετε δεξιά στην πινακίδα «προς Μαντούδι, Λ.Αιδηψου» και 8km μετά, φτάνετε στην είσοδο του Μαντουδίου.
Υπολογίστε 54km από Χαλκίδα σε περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Weak.end Festival ευχαριστεί θερμά το All about festivals, το Mantoudinews, το Evia Portal, το Mixgrill, το flippin Radio καθώς και τους αυτόνομους ραδιοφωνικους σταθμούς για τη φιλική υποστήριξη και ενημέρωση των δραστηριοτήτων του φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.