Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Αισθάνομαι τυχερός...

  Από :Βασίλης Μακρής
..... σε μια νέα χρονιά, σε μια νέα απαρχή διεκδίκησης και διαρκούς μάχης για ζωή, είναι στο χέρι μας να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, πιο αλτρουιστές και ευσυνείδητοι. 
Να αλλάξουμε, να πράξουμε, να δημιουργήσουμε.
Αυτό που έχω καταλάβει τα τελευταία
χρόνια, είναι ότι αυτό που μένει πίσω από την αλλαγή ενός αριθμού ο οποίος παραμένει αμετάβλητος για μέρες, δεν είναι κανένα υλικό αγαθό. 
Είναι οι στιγμές με την οικογένεια μας, με τους φίλους που έχουμε επιλέξει, με άτομα που μπορεί να συναντήσουμε πρώτη φορά. 
Άνθρωποι που εμείς έχουμε επιλέξει να εισχωρήσουν στη ζωή μας, να είναι μέρος και αναπόσπαστο κομμάτι της, να την επηρεάζουν και να την μεταβάλλουν.
 Ένας απλός καφές, μία ανούσια Καλημέρα, μία συμπαράσταση σε μια δυσχέρεια, μια κοινωνικοπολιτική συζήτηση, μια πράξη αλληλεγγύης και γενικότερα στιγμές που για κάποιους μοιάζουν ανούσιες και βαρετές είναι αυτές που μένουν αποτυπωμένες πίσω από τον αριθμό αυτόν.

Σε λίγες ώρες, οι μέρες αυτές έρχονται να τις αδράξουμε και να τις εκμεταλλευτούμε! 

 Να γίνουμε καλύτεροι, να προσφέρουμε βάζοντας μπροστά τον άνθρωπο και όχι την εθνικότητά, τη θρησκεία και το φύλο.  
Κανένας δεν επέλεξε πως και τι θα γεννηθεί, ούτε εγώ, ούτε αυτός, ούτε καν εσύ! 
 Γεννηθήκαμε όλοι άνθρωποι και αυτό αρκεί. 
 Στη συνέχεια κάποιοι γίνονται «σωστότεροι» και κάποιοι άλλοι όχι, αλλά κανένας δε γεννήθηκε «σωστός» ή «λανθασμένος», αυτό το αποκτάει στη συνέχεια με τις αξίες και τις αρχές που ενσαρκώνει και εφαρμόζει στην κοινωνική του ζωή. 
Παρ' όλα αυτά, ακόμη και για αυτούς που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό αυτό, και στοχοποιούν μαζικά με κριτήριο την εθνικότητά, τη θρησκεία και το φύλο βρίσκοντας σκέπαστρο πίσω από κίβδηλα (ή και αληθινά) επιχειρήματα και νάρκισσες ιδεοληψίες δεν θα τους κατακρίνω , καθώς ο κάθε άνθρωπος έχει το υπαρκτό δικαίωμα να υποστηρίζει ό,τι θέλει.
 Όμως, θα του δώσω μία συμβουλή: αυτό που υποστηρίζει και υπερασπίζεται -ορισμένοι με πάθος και σθένος- , να το εφαρμόζει στην καθημερινότητα του, να βοηθάει και να προσφέρει έστω και με διακρίσεις, όχι απλά να κάθεται πίσω από μία εικόνα υπολογιστή και να γράφει μακροσκελή κείμενα για την αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας και την παραχάραξη της ιστορίας. Έτσι ας αφήσει τους υπόλοιπους, να πράξουν όπως αυτοί επιθυμούν και αισθάνονται.

Καλή χρονιά. Δημιουργική και γεμάτη με ανθρώπους που σας γεμίζουν! Αισθάνομαι τυχερός που έχω το τελευταίο.


# Ο Βασίλης  Μακρής  είναι φοιτητής στη Θεσσαλονίκη  με καταγωγή από το Μαντούδι και κοσμεί το mantoudi news με το διεισδυτικό του λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.